Προσέξτε τις και θα νιώσετε άμεσα καλύτερα

Η κατανάλωση καφέ με άδειο στομάχι μπορεί να αυξήσει το επίπεδο των οξέων εκεί και να οδηγήσει σε φούσκωμα. Αυτά τα γεγονότα δεν είναι καινούρια για εσάς, αλλά υπάρχουν περισσότερες συνήθειες που μπορούν να καταστρέψουν το πεπτικό σας σύστημα και μάλιστα τις αγνοείτε.

Παρακάτω θα διαβάσετε για το πως μπορείτε να κρατήσετε το στομάχι σας γερό και μακριά από πόνους, αναγούλες και πρηξίματα.

Μην πίνετε φυσικό χυμό πορτοκαλιού με άδειο στομάχι

Αν έχετε συνηθίσει να ξεκινάτε το πρωί σας με χυμό πορτοκαλιού, μάλλον δεν είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Γενικά, η κατανάλωση εσπεριδοειδών με άδειο στομάχι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο παραγωγής οξέος που οδηγεί σε κοιλιακό άλγος, ναυτία, φούσκωμα και καούρα.

Επιπλέον, η φρουκτόζη στα φρούτα μπορεί να επιβραδύνει το πεπτικό σας σύστημα, εάν την έχετε πριν από το γεύμα. Η κατανάλωση χυμού πορτοκαλιού μπορεί να «κατακλύσει το πεπτικό σύστημα» και να βλάψει τα «καλά βακτήρια» στο έντερο σας.

Αποφύγετε το πλύσιμο πιάτων με σφουγγάρι

Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση πλαστικής ή σιλικόνης βούρτσας επειδή τείνουν να παραμένουν πιο στεγνά όταν δεν χρησιμοποιούνται. Τα σφουγγάρια παραμένουν υγρά για μεγάλο χρονικό διάστημα και τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν.
Οι βούρτσες καθαρίζονται επίσης εύκολα και είναι καλύτερα να τις περνάτε από το πλυντήριο πιάτων μία φορά την εβδομάδα.

Μην αφήνετε τα βρώμικα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων όλη τη νύχτα

Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να θέσετε σε λειτουργία το πλυντήριο πιάτων σας εντός μιας ημέρας από τη στιγμή που θα το τοποθετήσετε. Τα βακτήρια μπορούν να ζήσουν σε βρώμικα πιάτα για έως και τέσσερις ημέρες και πρέπει να σταματήσουν να εξαπλώνονται.

Ναι, τα βακτήρια μπορούν να υπάρχουν μόνο μέχρι μια συγκεκριμένη θερμοκρασία και τα πλυντήρια πιάτων τα σκοτώνουν με ζεστό νερό, αλλά εάν η συσκευή είναι παλιά, είναι καλύτερα να αποφύγετε τυχόν κινδύνους.

Αποφύγετε την αντικατάσταση όλων των γευμάτων σας με σαλάτες

Οι σαλάτες λαχανικών δεν είναι τόσο καλές όσο υποκατάστατα γευμάτων, αν και έχουν πολλές βιταμίνες. Δεν έχει πρωτεΐνη και η έλλειψή της μπορεί να οδηγήσει σε ρυθμιστική δυσλειτουργία.

Επίσης, το να τρώτε συνεχώς κρύο φαγητό είναι ανθυγιεινό για το στομάχι σας. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την πέψη και μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα. Επιπλέον, εάν φροντίζετε το έντερό σας και θέλετε να αποφύγετε το φούσκωμα, το πρήξιμο και τις κράμπες, πρέπει να τρώτε περισσότερα ζεστά φαγητά.

Μην τρώτε συνεχώς γιαούρτι το βράδυ

Το γιαούρτι μπορούν πραγματικά να επιδεινώσουν την πέψη σας αν τα φάτε το βράδυ. Ινδοί ειδικοί λένε ότι ειδικά άτομα με οξύτητα και παλινδρόμηση οξέος πρέπει να το αποφεύγουν γιατί το σύστημα είναι υποτονικό και έτοιμο για ύπνο και αυτά τα προϊόντα προκαλούν δυσκοιλιότητα.

Μην μασάτε συχνά μαστίχες

Οι ερευνητές λένε ότι το συχνά μάσημα τσίχλας μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όπως πόνο στο σαγόνι και διάρροια. Μια τσίχλα την ημέρα είναι αρκετή για τον οργανισμό σας.

Αποφύγετε την κατανάλωση διαφορετικών ειδών φρούτων ταυτόχρονα

Η Αγιουρβέδα δεν συνιστά την ανάμειξη διαφορετικών φρούτων, αλλά την κατανάλωση τους ξεχωριστά, επειδή κάθε φρούτο έχει το δικό του ξινό. Η ανάμειξη όλων αυτών των ξινών μαζί μπορεί να γίνει επικίνδυνη για το στομάχι σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαφορετικά φρούτα απλώς αφομοιώνονται με διαφορετικούς ρυθμούς, οπότε εάν υποφέρετε από φούσκωμα, είναι καλύτερα να σταματήσετε να τρώτε φρουτοσαλάτες.