ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έρευνα συνδέει το εμβόλιο για τον Covid-19 με αλλαγές στην εμμηνόρροια των γυναικών

Μεγάλη αποκάλυψη για το εμβόλιο Covid στις γυναίκες

Έρευνα συνδέει το εμβόλιο για τον Covid-19 με αλλαγές στην εμμηνόρροια των γυναικών

Νέα επιστημονική έρευνα έδειξε πως γυναίκες που εμβολιάστηκαν κατά του Covid-19 παρουσίασαν αλλαγές στον κύκλο περιόδου τους.

Αναλυτικότερα, από τη μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ προέκυψε ότι οι γυναίκες που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού είναι πιθανό να δουν τον κύκλο τους να μεγαλώνει ελαφρώς.

Συγκεκριμένα, η μελέτη βρήκε ότι οι εμβολιασμένες κατά του κορωνοϊού γυναίκες είχαν μια πρόσκαιρη αλλαγή στη διάρκεια της περιόδου τους κατά περίπου 0,7 μέρες κατά μέσο όρο μετά την πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Οι ερευνητές από αμερικανικά και βρετανικά πανεπιστήμια (Όρεγκον, Μασαχουσέτης, Λονδίνου και Εδιμβούργου), οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «BMJ Medicine», ανέλυσαν στοιχεία για 19.622 γυναίκες 18 έως 45 ετών από τις οποίες οι 14.936 ήταν εμβολιασμένες κατά της Covid-19 με Pfizer (το 67%), Moderna (το 17%), AstraZeneca (το 9%) ή J&J (το 2%).

«Σε σύγκριση με τις ανεμβολίαστες, οι εμβολιασμένες είχαν μια αύξηση στη διάρκεια του έμμηνου κύκλου τους κατά λιγότερο από μια μέρα, τόσο μετά την πρώτη όσο και μετά τη δεύτερη δόση», σύμφωνα με τους ερευνητές. Μια μεταβολή της περιόδου που δεν ξεπερνά τις οκτώ μέρες, θεωρείται εντός φυσιολογικών πλαισίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί μια μικρότερη αμερικανική έρευνα σε 2.400 γυναίκες με ανάλογα ευρήματα, που τώρα επιβεβαιώνονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.