ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Έρευνα: Τα μικροπλαστικά παραμένουν στο αναπνευστικό σύστημα των ανθρώπων

Οι άνθρωποι εισπνέουν τα επιβλαβή πλαστικά σωματίδια, τα οποία συγκεντρώνονται στο εσωτερικό της μύτης

Έρευνα: Τα μικροπλαστικά παραμένουν στο αναπνευστικό σύστημα των ανθρώπων

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι μπορεί να εισπνέουν μικροπλαστικά που ισοδυναμούν με μια πιστωτική κάρτα σε μία εβδομάδα. 

Οι άνθρωποι εισπνέουν τα επιβλαβή πλαστικά σωματίδια, τα οποία συγκεντρώνονται στο εσωτερικό της μύτης και στο πίσω μέρος του λαιμού, όπως διαπιστώνει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Physics of Fluids».

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι μπορεί να εισπνέουν μικροπλαστικά που ισοδυναμούν με μια πιστωτική κάρτα σε μία εβδομάδα. Και αυτά τα μικροπλαστικά περιέχουν συνήθως τοξικούς ρύπους και χημικές ουσίες.

Η ερευνητική ομάδα ανέπτυξε ένα μοντέλο υπολογιστικής ρευστοδυναμικής για να αναλύσει τη μεταφορά και εναπόθεση μικροπλαστικών στο ανώτερο αναπνευστικό. Στη συνέχεια διερεύνησε την κίνηση μικροπλαστικών με διαφορετικά σχήματα και μεγέθη σε συνθήκες αργής και γρήγορης αναπνοής. Τα μικροπλαστικά τείνουν να συγκεντρώνονται σε σημεία στη ρινική κοιλότητα και στον στοματοφάρυγγα ή στο πίσω μέρος του λαιμού.

Τα εισπνεόμενα μικροπλαστικά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, οπότε η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ταξιδεύουν στο αναπνευστικό σύστημα είναι απαραίτητη για την πρόληψη και τη θεραπεία των αναπνευστικών παθήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.