ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Έρχεται» το… τσιπάρισμα: Επιστήμονες αναπτύσσουν «τατουάζ» νανοτεχνολογίας – Θα ελέγχει ζωτικές λειτουργίες

«Στο μέλλον αυτό που ελπίζουμε να καταφέρουμε είναι να συνδεθούμε μ’ ένα ασύρματο τσιπάκι»

«Έρχεται» το… τσιπάρισμα: Επιστήμονες αναπτύσσουν «τατουάζ» νανοτεχνολογίας – Θα ελέγχει ζωτικές λειτουργίες

Οι πολίτες της Νότιας Κορέας, θα μπορούν σε λίγο καιρό να μεταφέρουν πάνω τους μια ιδιαίτερη «συσκευή» με τη μορφή «τατουάζ» η οποία θα τους προειδοποιεί για πιθανά προβλήματα υγείας.

Ομάδα επιστημόνων στη χώρα εργάζεται σ’ ένα φιλόδοξο πρότζεκτ αφού η «συσκευή» έχει τη μορφή τατουάζ.

Πρόκειται για άλλη μία τεχνολογία που αναπτύσσεται για το καλό μας και όλως τυχαίως επιδιώκει να «πλησιάσει» στο σώμα μας και να ενσωματωθεί.

Πάντα για την υγεία μας και την ευκολία μας, το ότι η ελευθερία του χρήστη θα καταργηθεί αυτομάτως δεν έχει καμία απολύτως σημασία και κανένα ΜΜΕ δεν κάνει τον κόπο ούτε καν να το αναφέρει για να μην ξυπνήσουν ενοχλητικές σκέψεις στο κοινωνικό ασυνείδητο.

Ερευνητές στο Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) στην πόλη Νταετζέον, στα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Σεούλ έχουν αναπτύξει ένα «ηλεκτρονικό τατουάζ» με το μελάνι να είναι φτιαγμένο από υγροποιημένο μέταλλο και νανοσωλήνες άνθρακα το οποίο συμπεριφέρεται ως ένα ηλεκτρόδιο.

Συνδεδεμένο σ’ έναν καρδιογράφο ή άλλες συσκευές που καταγράφουν τις ζωτικές ενδείξεις μπορεί να αναλύσει τον σφυγμό και άλλες λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος και να της αποστείλει σε μια οθόνη.

Οι ερευνητές ελπίζουν σύντομα να εξελίξουν το πρότζεκτ σε σημείο που να προειδοποιεί για τυχών προβλήματα υγείας.

«Στο μέλλον αυτό που ελπίζουμε να καταφέρουμε είναι να συνδεθούμε μ’ ένα ασύρματο τσιπάκι το οποίο θα είναι ενσωματωμένο στο μελάνι ώστε να μπορούμε να “επικοινωνούμε” ή να στέλνει και να λαμβάνει μηνύματα από κάποια εξωτερική συσκευή», τόνισε ο υπεύθυνος του προγράμματος Στιβ Παρκ, καθηγητής της επιστήμης της ύλης και μηχανικής για το φιλόδοξο σχέδιο που έχει ο ίδιος και η ομάδα του, για το οποίο εκτιμά πως θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή πολλών ανθρώπων.

Τέτοιες συσκευές θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε wearable ή άλλου είδους που θα μπορούσαν όσοι έχουν κάνει το τατουάζ να έχουν στο σπίτι τους.

Το μελάνι, στο μεταξύ, δεν προκαλεί προβλήματα υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι του πρότζεκτ και υπόσχονται πως είναι ανθεκτικό και δεν… ξεβάφει. «Όταν το μελάνι τοποθετείται στο δέρμα δεν βγαίνει αν το τρίψεις, το οποίο δεν ισχύει αν είναι απλά υγροποιημένο μέταλλο», πρόσθεσε ο Παρκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.