ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΕΣΥ: Αιφνίδια διακοπή συμβάσεων γιατρών – Εξηγήσεις ζητά ο ΙΣΑ

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ η διακοπή της σύμβασής τους έγινε αιφνιδιαστικά με 24ωρη προειδοποίηση

ΕΣΥ: Αιφνίδια διακοπή συμβάσεων γιατρών – Εξηγήσεις ζητά ο ΙΣΑ

Την έντονη δυσαρέσκειά του, «για την αιφνιδιαστική αποχώρηση 86 έμπειρων και καταξιωμένων ιατρών που υπηρετούν σε νευραλγικές θέσεις στο ΕΣΥ», εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με επιστολή του στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, και ζητά την παραμονή τους στο σύστημα υγείας.

Στη σχετική ανακοίνωση ο ΙΣΑ κάνει λόγο για αιφνίδια διακοπή των συμβάσεων των υπηρετούντων ιατρών στο ΕΣΥ, μετά τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ΙΣΑ αναφέρεται: «Με διάταξη του άρθρου 39 του ν. 4950/22 που αφορά στην παράταση του χρόνου παραμονής στην υπηρεσία ιατρών κλάδου Εθνικού Συστήματος Υγείας έως 31.12.2022 ιατρών ειδικότητας αναισθησιολογίας και νεφρολογίας, αλλά και άλλων ειδικοτήτων λόγω συμπλήρωσης του εξηκοστού έβδομου έτους της ηλικίας τους, ορίστηκε ότι δύνανται να παραμείνουν στην υπηρεσία τους έως τις 31.12.2022, μετά από αίτησή τους, εφόσον η θέση τους δεν έχει προκηρυχθεί ή δεσμευθεί με άλλον τρόπο».

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ η διακοπή της σύμβασής τους έγινε αιφνιδιαστικά, με 24ωρη προειδοποίηση και μάλιστα χωρίς να έχει ληφθεί μέριμνα για την αναπλήρωσή τους.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ο ΙΣΑ έχει επανειλημμένως ζητήσει την άμεση πρόσληψη νέων ιατρών και την σωστή εκπαίδευσή τους προκειμένου να είναι εφικτή, η αποχώρηση των παλαιότερων χωρίς να δημιουργηθούν κενά στο σύστημα υγείας.

Η ανακοίνωση καταλήγει με το αίτημα να γίνουν «εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να στελεχώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.