ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Έχετε αναρωτηθεί; – Πόσο καιρό κρατάνε τα λαχανικά και το κρέας στην κατάψυξη;

Εφόσον τα τρόφιμα είναι σωστά αποθηκευμένα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Έχετε αναρωτηθεί; – Πόσο καιρό κρατάνε τα λαχανικά και το κρέας στην κατάψυξη;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πόσο καιρό κρατάνε τα λαχανικά και το κρέας στην κατάψυξη;

Όσο η κατάψυξή σας λειτουργεί σωστά, διατηρώντας σταθερά τη θερμοκρασία στους -18 ° C, όσα τρόφιμα είναι μέσα θα παραμείνουν ασφαλή.

Αλλά για πόσο;

Εφόσον τα τρόφιμα είναι σωστά αποθηκευμένα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το αν θα χαλάσουν τα τρόφιμά σας σύντομα.

Πόσο καιρό όμως πραγματικά μπορώ να τα αφήσω μέσα;

Αυτό που πραγματικά πρέπει να σας απασχολεί είναι το κατά πόσο αλλοιώνεται η γεύση τους και χάνεται η φρεσκάδα τους.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από κρέας που έχει παραμείνει πάρα πολύ καιρό στην κατάψυξη. Το ξεχασμένο στην κατάψυξη κρέας γίνεται σαν λάστιχο.

Όταν ένα τρόφιμο μένει στην κατάψυξη, δημιουργούνται σιγά-σιγά μικροί κρύσταλλοι νερού σε οποιοδήποτε σημείο εκτίθεται σε αέρα. Αυτοί οι μικροί κρύσταλλοι αφαιρούν σταδιακά την υγρασία από το φαγητό, ή οποία προσδίδει στη γεύση του κάθε τρόφιμου.

Δες πόσο καιρό κρατάνε τα τρόφιμα μέσα στην κατάψυξη:

Ψάρια: Για την καλύτερη ποιότητα, τα λιπαρά ψάρια (όπως σολομός, τόνος) καλό είναι να καταναλώνονται από δύο έως τρεις μήνες. Οι γαρίδες και τα καλαμάρια θα πρέπει να καταναλώνονται εντός έξι μηνών.

Λαχανικά: Μπορείτε να διατηρήσετε στην κατάψυξη τα περισσότερα λαχανικά για περίπου οκτώ έως 12 μήνες. Για να έχουν καλύτερη γεύση και ποιότητα, μπορείτε να βράσετε τα λαχανικά πριν τα καταψύξετε. Οι σούπες, τα αβοκάντο, οι σπόροι, τα ζυμαρικά και το τυρί θα διατηρήσουν την ποιότητα τους για δύο έως τρεις μήνες στην κατάψυξη.

Ωμό κρέας, γαλοπούλα, μοσχάρι, χοιρινό και αρνί: Για καλύτερη γεύση και υφή προτείνεται να καταναλωθούν μέσα σε τρεις ή τέσσερις μήνες από την στιγμή που μπήκαν στην κατάψυξη.

Mπριζόλες, φιλέτα και παϊδάκια: Οι μπριζόλες, τα φιλέτα και τα παϊδάκια από μοσχάρι, αρνί ή χοιρινό κρέας μπορεί να μπουν στην κατάψυξη για έξι έως δώδεκα μήνες πριν χάσουν την ποιότητα τους.

Πουλερικά: Τα ολόκληρα πουλιά μπορούν να διατηρήσουν την ποιότητά τους για ένα χρόνο στην κατάψυξη ενώ εάν τα βάλετε στην κατάψυξη σε κομμάτια διατηρούν την ποιότητά τους για εννέα μήνες.

Φαγητό που έχει περισσέψει Μαγειρεμένο κρέας ή πουλερικά: Διατηρούνται από δύο έως έξι μήνες στην κατάψυξη.

Πίτσα: Μην αφήνετε την πίτσα στην κατάψυξη για περισσότερο από ένα ή δύο μήνες.

Κοτομπουκιές: Καταναλώστε τις μέσα σε έναν έως τρεις μήνες.

Βάφλες, τηγανίτες και κρουασάν: Διατηρούνται έως και ένα μήνα στην κατάψυξη πριν χάσουν τη γεύση τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.