ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Έχετε αναρωτηθεί; – Τι συμβαίνει σε ένα σώμα όταν «σκάει από ζέστη»;

Μπορεί να μην είναι απλά επειδή έχει καύσωνα!

Έχετε αναρωτηθεί; – Τι συμβαίνει σε ένα σώμα όταν «σκάει από ζέστη»;

Γιατροί αποκάλυψαν ότι η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος δεν είναι μόνο βαθιά στο δέρμα.

Ειδικός είπε: «Νομίζω ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι οι άνθρωποι μπορούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους, ανεξάρτητα από το περιβάλλον τους».

Και συνέχισε: «Και εκεί που ξεκινάει είναι το αυτόνομο νευρικό σας σύστημα», εξηγώντας ότι «ελέγχει τις αυτόματες λειτουργίες» όπως η εφίδρωση και η αναπνοή.

Εκεί, «απελευθερώνονται ορμόνες για τον έλεγχο της θερμοκρασίας».

Τα επίπεδα άγχους, το κάπνισμα, η μυϊκή μάζα και η διατροφή παίζουν αναπόσπαστο ρόλο στη θερμοκρασία του σώματος, πρόσθεσε.

Ακόμα η ειδικός είπε: «Πολλοί άνθρωποι, όταν είναι υπό άγχος, μπορούν σίγουρα να αντιληφθούν ότι ζεσταίνονται περισσότερο από τους γύρω τους. Νομίζω ότι το ίδιο πράγμα μπορεί να ειπωθεί για το ότι εάν καταναλώνετε πικάντικα τρόφιμα, καφεΐνη ή ακόμα και πολύ αλκοόλ, μπορεί επίσης να επηρεάσει το αυτόνομο νευρικό σας σύστημα και να αυξήσει τον καρδιακό σας ρυθμό».

Επιπλέον, περισσότερο σωματικό λίπος κάνει τους ανθρώπους να ζεσταίνονται περισσότερο.

Τέλος η ειδικός είπε: «Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που πολλοί ηλικιωμένοι αισθάνονται πιο κρύοι από τους νεότερους. Ακριβώς επειδή το στρώμα λίπους κάτω από το δέρμα που εξοικονομεί θερμότητα μπορεί να λεπτύνει καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ορισμένα φάρμακα θα μπορούσαν επίσης να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται έξαψη και φυσικά το φύλο είναι επίσης ένας παράγοντας – οι γυναίκες κρυώνουν περισσότερο όταν βάλετε χαμηλά τη θερμοκρασία στο κλιματιστικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.