ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έχετε πέτρες στα νεφρά; – Δείτε πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ για τις αποβάλλετε

Οι νεφροί είναι υπεύθυνοι για την απομάκρυνση επιβλαβών ουσιών από το αίμα

Έχετε πέτρες στα νεφρά; – Δείτε πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ για τις αποβάλλετε

Γνωρίζατε πως το 10% των Βρετανών αλλά και των Αμερικανών υποφέρουν από πέτρες στα νεφρά, με τους άνω των 30 να είναι πιο ευάλωτοι, καθώς ο κίνδυνος αυξάνεται με την ηλικία;

Όταν οι πέτρες μεγαλώνουν, μπορεί να γίνουν εξαιρετικά επώδυνες και συνήθως απαιτείται λιθοτριψία για την αντιμετώπισή τους.

Αντί να πίνετε συνέχεια νερό για να απομακρύνετε τις πέτρες με φυσικό τρόπο, οι ειδικοί προτείνουν να κάνετε σεξ ή να αυνανίζεστε τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Συνήθως οι πέτρες αποβάλλονται μαζί με τα ούρα και δεν χρειάζεται κάποια επέμβαση. Αν η πέτρα είναι πολύ μεγάλη, βρίσκεται σε δύσκολη θέση, εμποδίζει τη ροή των ούρων ή προκαλεί βλάβες στο νεφρικό ιστό, ο γιατρός κάνει λιθοτριψία μέσω λέιζερ.

Για τις μικρές πέτρες, οι οποίες επίσης προκαλούν δυσφορία, οι ασθενείς πρέπει να πίνουν πολλά υγρά και να παίρνουν φάρμακα που ονομάζονται άλφα-αναστολείς και τα οποία βοηθούν τις πέτρες να περάσουν φυσικά χαλαρώνοντας τους μύες στο ουροποιητικό σύστημα.

Γιατροί στην Ινδονησία παρατήρησαν ότι η συστολή και η χαλάρωση του αυχένα της ουροδόχου κύστης (μιας ομάδας μυών που συνδέει την ουροδόχο κύστη με την ουρήθρα), που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του οργασμού και της εκσπερμάτωσης, θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στην αποβολή των λίθων στα νεφρά.

Αυτό συμβαίνει επειδή, καθώς χαλαρώνουν οι μυς, διευκολύνεται η διέλευση των ούρων μαζί με τις πέτρες.

Οι ουρολόγοι στο Πανεπιστήμιο Airlangga, στην Ινδονησία, έκαναν ανασκόπηση πέντε μελετών στις οποίες συμμετείχαν 406 εθελοντές, που είτε έκαναν σεξ είτε αυνανίζονταν 3 ή 4 φορές την εβδομάδα. Μια τρίτη ομάδα δεν έκανε τίποτα από τα δύο.

Ο Δρ. Yudhistira Pradnyan Kloping και οι συνεργάτες του εξέτασαν πώς επηρέαζαν οι σεξουαλικές πράξεις την ποσότητα των λίθων που αποβάλλονταν σε κάθε ομάδα και πόσος χρόνος χρειάστηκε για την κάθε ομάδα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το ποσοστό αποβολής ήταν 5,7 φορές υψηλότερο στην ομάδα της σεξουαλικής δραστηριότητας.

Οι πέτρες αποβάλλονταν επίσης πιο γρήγορα σε όσους έκαναν σεξ ή αυνανίζονταν.

Ο αριθμός των ατόμων που χρειάζονταν ανακούφιση από τον πόνο λόγω των λίθων στα νεφρά ήταν 62% χαμηλότερος στην ομάδα της σεξουαλικής δραστηριότητας, ενώ όσοι χρειάστηκαν λιθοτριψία ήταν κατά 20% λιγότεροι.

«Η σεξουαλική επαφή ή ο αυνανισμός τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα είναι ευεργετική για τη διευκόλυνση της αυθόρμητης αποβολής των λίθων του περιφερικού τμήματος του ουρητήρα» είναι το συμπέρασμα των επιστημόνων.

Οι νεφροί είναι υπεύθυνοι για την απομάκρυνση επιβλαβών ουσιών από το αίμα, φιλτράροντας καθημερινά περίπου 150 λίτρα αίματος.

Όσοι δεν πίνουν αρκετά υγρά, παίρνουν συγκεκριμένα φάρμακα ή έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα, κινδυνεύουν από νεφρολιθίαση.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο στα πλευρά ή χαμηλά στην κοιλιά, πόνο που εμφανίζεται κατά κύματα χρονικής διάρκειας 20 έως 60 λεπτών και αναφέρεται ως κωλικός νεφρού, αιματουρία, αίσθημα αδιαθεσίας ή εμετό.

Οι άνθρωποι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν πέτρες στα νεφρά πίνοντας άφθονο νερό. Το πιο ενδεικτικό σημάδι ότι είστε καλά ενυδατωμένοι είναι τα ανοιχτόχρωμα και διαυγή ούρα.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο The Journal of Sexual Medicine.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.