Ευλογιά των Πιθήκων: Ανεμοβλογιά ήταν τελικά το πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα

Τα συμπτώματα είναι παρεμφερή

Ευλογιά των Πιθήκων: Ανεμοβλογιά ήταν τελικά το πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές παγκοσμίως – και στην Ελλάδα – για τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων.

Στη χώρα μας υπάρχει ένα ύποπτο κρούσμα της ασθένειας, ένας Βρετανός τουρίστας ο οποίος, μαζί με τη συνοδό του που είναι ασυμπτωματική, νοσηλεύονται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο «Αττικόν». Το περιστατικό έχει αναλάβει ο καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας -Λοιμώξεων, Αναστασία Αντωνιάδου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη ωστόσο βρίσκεται υπό εξέταση και τα σχετικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, Δευτέρα. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο άνδρας πάσχει από ανεμοβλογιά και όχι από ευλογιά των πιθήκων, καθώς τα συμπτώματα είναι παρεμφερή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.