Ευλογιά των Πιθήκων: Δέκα νέα κρούσματα στην Πορτογαλία

Έφτασαν συνολικά τα 49

Ευλογιά των Πιθήκων: Δέκα νέα κρούσματα στην Πορτογαλία

Δέκα νέα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων επιβεβαίωσε σήμερα η υγειονομική αρχή της Πορτογαλίας (DGS) ανεβάζοντας το σύνολο των κρουσμάτων σε 49, αριθμός που ισοδυναμεί με αυτόν των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων στη γειτονική Ισπανία.

Οι δύο χώρες της Ιβηρικής Χερσονήσου συγκαταλέγονται μεταξύ των βασικών κέντρων του πρόσφατου ξεσπάσματος της συνήθως ήπιας ιογενούς νόσου, εκτός από τις ενδημικές περιοχές του ιού σε τμήματα της δυτικής και της κεντρικής Αφρικής.

Η DGS ανέφερε ότι όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν άνδρες, οι περισσότεροι ηλικίας κάτω των 40 ετών. Όλοι τους είναι σε σταθερή κατάσταση και κανείς δεν έχει νοσηλευτεί.

Η Ισπανία επιβεβαίωσε σήμερα ένα επιπλέον κρούσμα. Η περιοχή της Μαδρίτης, όπου έχουν εντοπιστεί σχεδόν όλες οι λοιμώξεις της χώρας που στην πλειονότητά τους συνδέονται με μια σάουνα ενηλίκων, αναμένεται να επικαιροποιήσει τους αριθμούς των κρουσμάτων αργότερα σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι περισσότερες από τις λοιμώξεις που έχουν εντοπιστεί παγκοσμίως μέχρι στιγμής στην επιδημία δεν είναι σοβαρής μορφής και πολλές, αλλά όχι όλες, έχουν εντοπιστεί σε άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό και εξάνθημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.