Ευλογιά των πιθήκων: Δεκατέσσερις χιλιάδες κρούσματα έχουν καταγραφεί παγκοσμίως

Έχουν σημειωθεί πέντε θάνατοι στην Αφρική

Ευλογιά των πιθήκων: Δεκατέσσερις χιλιάδες κρούσματα έχουν καταγραφεί παγκοσμίως

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επιβεβαιώσει 14.000 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε όλο τον κόσμο, με πέντε θανάτους να έχουν καταγραφεί στην Αφρική, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Τα περισσότερα κρούσματα που έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί στην Ευρώπη, ιδιαίτερα μεταξύ ανδρών που κάνουν σεξ με άνδρες, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός  Υγείας, αν και όλοι οι θάνατοι έχουν συμβεί στην Αφρική, την περιοχή όπου εντοπίζονται ιστορικά τα ξεσπάσματα ευλογιάς των πιθήκων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αύριο Πέμπτη, ο ΠΟΥ θα συγκαλέσει τη δεύτερη συνάντηση μιας επιτροπής που θα αποφασίσει αν η έξαρση αυτή είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης διεθνούς ενδιαφέροντος για τη δημόσια υγεία (PHEIC), το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού του οργανισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.