ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ευλογιά των πιθήκων: Έφτασε και στην Ιαπωνία

30χρονος το πρώτο κρούσμα

Ευλογιά των πιθήκων: Έφτασε και στην Ιαπωνία

Μόλις λίγα 24ωρα μετά τον συναγερμό που κήρυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ευλογιά των πιθήκων, ο ιός έφτασε και στην Ιαπωνία, συγκεκριμένα το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ιαπωνία εντοπίστηκε στο Τόκιο, μετέδωσε σήμερα το δίκτυο NTV, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο προσβληθείς είναι ένας άντρας περίπου 30 ετών που ζει στην ιαπωνική πρωτεύουσα, αναφέρει παράλληλα η εφημερίδα Mainichi.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε το Σάββατο κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα για την ευλογιά των πιθήκων.

Μέχρι στιγμής φέτος έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 16.000 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε περισσότερες από 75 χώρες και 5 θάνατοι στην Αφρική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ιός εξαπλώνεται μέσω της στενής επαφής και τείνει να προκαλεί συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της γρίπης και εξάνθημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.