ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ευρώπη: Πάνω από 200 κρούσματα σαλμονέλας – Συναγερμός για μολυσμένα κεμπάπ

Σύμφωνα με το ECDC βρίσκεται σε εξέλιξη μια επίμονη διασυνοριακή «επιδημία» σαλμονέλλωσης

Ευρώπη: Πάνω από 200 κρούσματα σαλμονέλας – Συναγερμός για μολυσμένα κεμπάπ

Πάνω από διακόσια κρούσματα σαλμονέλας έχουν καταγραφεί από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και στις περισσότερες περιπτώσεις συνδέεται με εστιατόρια που σερβίρουν κεμπάπ.

Σύμφωνα με το ECDC βρίσκεται σε εξέλιξη μια επίμονη διασυνοριακή επιδημία σαλμονέλλωσης.

Τα πρώτα κρούσματα, τα οποία οφείλονται σε μολυσμένα προϊόντα κρέατος και συγκεκριμένα κεμπάπ, ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2017 και συνεχίζονται σε πέντε χώρες της Ε.Ε., στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει έκθεση του ECDC, η οποία δημοσιεύθηκε την Πέμπτη (30/03/2023).

Συνολικά έχουν αναφερθεί 210 κρούσματα στις εξής χώρες: Δανία (2), Γαλλία (111), Γερμανία (26), Ιρλανδία (4), Ολλανδία (34), Ηνωμένο Βασίλειο (32) και ΗΠΑ (1 ). Η πλειονότητα των περιπτώσεων έχει συνδεθεί με εστιατόρια που σερβίρουν κεμπάπ.

Σύμφωνα με την έκθεση, πιθανώς τα εν λόγω προϊόντα περιέχουν μολυσμένο κρέας κοτόπουλου.

Μάλιστα, η σαλμονέλα ενδέχεται να κυκλοφορεί στην αλυσίδα παραγωγής κρέατος πουλερικών της Ε.Ε., τουλάχιστον στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Τα περιστατικά σαλμονέλλωσης που χρειάστηκαν νοσηλεία, κυμαίνονται από 16,7% στο Ηνωμένο Βασίλειο, έως 29,4% και 38,5% στη Γαλλία και τη Γερμανία, αντίστοιχα. Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.

Το ECDC προειδοποιεί ότι είναι πιθανό να εμφανιστούν νέες λοιμώξεις στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα, η Johanna Takkinen, εμπειρογνώμονας του ECDC, καλεί τις αρμόδιες αρχές των χωρών να προχωρήσουν σε έρευνες για την κατανάλωση κρέατος πουλερικών και συναφών προϊόντων, σε στενή συνεργασία με τις αρχές ασφάλειας τροφίμων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.