Σοκάρει η παραμόρφωση δύο ανθρώπων μετά τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα mRNA της Moderna

Σοκάρει η παραμόρφωση δύο ανθρώπων  μετά τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα mRNA της Moderna

Εξανθήματα, κοκκινίλες και πύον(!) στο πρόσωπό τους, παρουσίασαν δύο άνδρες μετά από τον εμβολιασμό τους για τον κορωνοϊό με το σκεύασμα mRNA 1273 της Moderna.

Όπως μεταδίδει η σκωτσέζικη έκδοση της Sun, ασθενείς στις ΗΠΑ εμφάνισαν πρήξιμο του προσώπου, «κρούστα» στα μάγουλα και φλύκταινες, μετά από δόση του εμβολίου της Moderna.

Μία έρευνα μελέτησε την περίπτωση των δύο ανδρών, οι οποίοι υποφέρουν από αυτήν την σπάνια παρενέργεια, μετά την πρώτη ή δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19.

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, εξέτασαν εξονυχιστικά τους ασθενείς στο νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να βρουν την ακριβή αιτία πίσω από την σοβαρή αλλεργική αντίδραση.

Ένας από τους άνδρες ηλικίας περίπου 50 ετών, αναζητούσε βοήθεια για τέσσερις ημέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου της Moderna.

Αναφέρει ότι υπέφερε από ρίγη αλλά δεν είχε πυρετό ενώ είχε πρήξιμο και φλύκταινες στα μάγουλά του και κοντά στα μάτια του.

Ο ασθενής δεν είχε ιστορικό με αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα του και του χορηγήθηκαν αντιβιοτικά μέχρι να επανέλθει πλήρως μετά από μία εβδομάδα.

Στη συνέχεια έκανε την δεύτερη δόση της Moderna, χωρίς να έχει προβλήματα.

Ο δεύτερος ασθενής, στα 80 του περίπου, πήγε στο νοσοκομείο πέντε ημέρες μετά την δεύτερη δόση του συγκεκριμένου εμβολίου.

Ανέφερε πρήξιμο του προσώπου του μέσα σε 24 ώρες από το εμβόλιο, το οποίο επιδεινώθηκε τις επόμενες ημέρες.

Υπέφερε επίσης από πόνο, κούραση και πυρετό με σβόλους από πύον στο δέρμα του και «κρούστα» στα μάγουλα και στη μύτη του.

Το πρόσωπό του καθάρισε, μετά από δέκα ημέρες και αφού το χορηγήθηκαν δύο αντιβιοτικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.