ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Θα κάνουν όλοι 3η δόση μέχρι το 2022»! – Ποιοι διαβεβαίωναν πως δεν χρειάζεται – S.Bhakdi: «Τρομακτικές οι συνέπειες»

«Θα κάνουν όλοι 3η δόση μέχρι το 2022»! – Ποιοι διαβεβαίωναν πως δεν χρειάζεται – S.Bhakdi: «Τρομακτικές οι συνέπειες»

Έχει «κλειδώσει» η τρίτη δόση και πλέον αναμένεται μόνο η επίσημη απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού ώστε να ξεκινήσουν να χορηγούνται οι τρίτες δόσεις στους πολίτες.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης είπε: «Ανοσοκατεσταλμένοι, μεταμοσχευμένοι, καρκινοπαθείς που βρίσκονται σε θεραπεία, είναι οι πληθυσμοί που έχουν προτεραιότητα για χορήγηση αναμνηστικής δόσης και θα ακολουθήσουμε όλοι μέχρι την αρχή του επόμενου χρόνου».

Άρα όλοι οι εμβολιασμένοι θα κάνουν και τρίτη δόση μέχρι τις αρχές του 2022. Κάτι το οποίο είχαμε αναφέρει στο pronews.gr από τον Απρίλιο! Έχουμε μαντικές ικανότητες; Προφανώς και όχι! Η ίδια η Pfizer το είχε παραδεχθεί.

Τότε η ομολογία της Pfizer χαλούσε το αφήγημα και οι «ειδικοί» της κυβέρνησης διέψευδαν τ’ ότι θα κάνουμε τρίτη δόση. Χαρακτηριστικό είναι πως στις 9 Ιουλίου ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος έλεγε πως η ανοσία διαρκεί τουλάχιστον έναν χρόνο και δεν θα χρειαστούμε τρίτη δόση τον Σεπτέμβριο. Βέβαια δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι «ειδικοί» θα αλλάζουν απόψεις σε μια νύχτα, όλοι θυμούνται πως έλεγαν επικίνδυνες τις μάσκες και στη συνέχεια τις ονόμασαν το «εμβόλιο πριν το εμβόλιο».

Όσον αφορά τις αποφάσεις για την 3η δόση, αυτές αναμένεται να παρθούν στα μέσα Αυγούστου και προϋπόθεση θα είναι να έχουν περάσει 6 μήνες από τότε που έχει ολοκληρώσει κάποιος τον εμβολιασμό του.

Το σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι αυτή τη στιγμή είναι η πλατφόρμα για την τρίτη ενισχυτική δόση, να ανοίξει καταρχήν για άτομα που έχουν μειωμένη ανοσιακή απόκριση από τον εμβολιασμό, είτε λόγω μεγάλης ηλικίας, είτε γιατί νοσούν βαριά, καθώς και οι υγειονομικοί. Στον τομέα της υγείας προτεραιότητα θα δοθεί σε αυτούς που έκαναν το εμβόλιο τους πρώτους μήνες, και έχουν συμπληρώσει ή συμπληρώνουν εξάμηνο από τον πρώτο εμβολιασμό.

Πόσο ασφαλές είναι;

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια μελέτη για την τρίτη δόση, παρόλα αυτά είμαστε βέβαιοι πως λίγο πριν γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνει μια μελέτη σε λίγα άτομα η οποία θα δείχνει πως η τρίτη δόση είναι ασφαλής.

Αντιθέτως ο διακεκριμένος ιολόγος και επιδημιολόγος, Δρ. Sucharit Bhakdi, είχε κρούσε πρόσφατα τον «κώδωνα του κινδύνου» τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «εάν δεν σταματήσουμε τα πάντα τώρα οι συνέπειες θα είναι ατελείωτες».

Τότε είχε εξηγήσει πως μετά τον εμβολιασμό με την 2η δόση έχουμε πάρα πολλά αντισώματα, τα οποία ουσιαστικά βγαίνουν στο αίμα μας και κάνουν μαζί επίθεση στον ιό. Δηλαδή όπως αναφέρει και τα lymphocytes, αλλά και τα leukocytes πηγαίνουν μαζί για να εξουδετερώσουν τον ιό. Όπως τόνισε, κάτι τέτοιο δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ ξανά και δημιουργείται από τον εμβολιασμό. Ο Δρ. Bhakdi είχε προσθέσει πως «κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί».

Συμπληρώνοντας πως «δεν θέλω να μάθω τις συνέπειες, γιατί είναι τόσο τρομακτικές» ενώ πρόσθεσε πως δεν πρέπει να κάνουμε παραπάνω από μια δόση, εξαιτίας των όσων προανέφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.