ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Pfizer: Ασφαλές το εμβόλιο για παιδιά 5-11 ετών σύμφωνα με την εταιρία

Pfizer: Ασφαλές το εμβόλιο για παιδιά 5-11 ετών σύμφωνα με την εταιρία

Η Pfizer αναμένεται να ζητήσει άδεια για τη χορήγηση εμβολίων στις ΗΠΑ σε παιδιά ηλικίας 5-11ετών.

Σύμφωνα με την εταιρία οι κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι το εμβόλιο της είναι ασφαλές και παράγει ισχυρά αντισώματα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα

Υπενθυμίζεται ότι το σκεύασμα των Pfizer – BioNTech είναι ήδη διαθέσιμο για παιδιά 12 ετών και άνω.

Μικρότερη δόση – Ισχυρά αντισώματα

Για παιδιά ηλικίας δημοτικού, η Pfizer δοκίμασε μια πολύ μικρότερη δόση – το ένα τρίτο της ποσότητας που χρησιμοποιείται για ενηλίκους.

Όπως δήλωσε στο Associated Press ο αντιπρόεδρος της Pfizer, Δρ Μπιλ Γκρούμπερ, μετά τη δεύτερη δόση, τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών ανέπτυξαν επίπεδα αντισωμάτων εξίσου ισχυρά με τους εφήβους και τους νέους ενηλίκους.

Η δοσολογία που χρησιμοποιήθηκε για παιδιά αποδείχθηκε επίσης ασφαλής, με παρόμοιες ή και λιγότερες προσωρινές παρενέργειες που βιώνουν οι έφηβοι – όπως πόνος στα χέρια ή πυρετός.

Εντός του μήνα η αίτηση στην FDA

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι Pfizer και BioNTech σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτηση στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έως το τέλος του μήνα για επείγουσα χρήση στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν συνεχεία, θα ακολουθήσουν οι αιτήσεις στις ευρωπαϊκές και βρετανικές ρυθμιστικές αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.