«Θερίζουν» νέους οι παρενέργειες: «Νοσηλεύτηκε με μυοκαρδίτιδα ο γιος μου» – «Έμεινε μόνιμα παράλυτη η κόρη μου»

Γονείς μιλούν για την περιπέτεια υγείας που είχαν τα παιδιά τους

«Θερίζουν» νέους οι παρενέργειες: «Νοσηλεύτηκε με μυοκαρδίτιδα ο γιος μου» – «Έμεινε μόνιμα παράλυτη η κόρη μου»

Αρκετούς νέους «χτυπούν» οι παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες γονιών τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Η κυρία Γιώτα Μουζάκη καταγγέλλει ότι ο 20χρονος γιος της, που αναγκάστηκε -όπως είπε- να κάνει το εμβόλιο της Pfizer, για να παρακολουθεί τα μαθήματά του στο Πανεπιστήμιο, ένα μήνα μετά, εμφάνισε συμπτώματα μυοκαρδίτιδας.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε στον Focus FM, «μετά από τις διαμαρτυρίες του για έντονο πόνο στο στήθος και χαμηλές τιμές σε πίεση και οξυγόνο, ο νεαρός μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ. Εκεί οι αιματολογικές του έδειξαν ανεβασμένη τροπονίνη, ενδεικτικό εμφάνισης μυοκαρδίτιδας. Ο 20χρονος Γιάννης, από το παθολογικό, μεταφέρθηκε στο καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου, με τους γιατρούς να αναφέρονται σε εμφανή παρενέργεια του εμβολίου. Έτσι τον μετάφεραν στη στεφανιαία μονάδα, για περαιτέρω παρακολούθηση».

Μετά από νοσηλεία λίγων ημερών και τη γνωμάτευση της ήπιας μυοκαρδίτιδας, στην καρδιολογική κλινική που μεταφέρθηκε, ο ειδικευόμενος γιατρός, επέπληξε την κα Μουζάκη, σύμφωνα με την ίδια, για την, όπως ανάφερε, εμμονή της να «χρεώνει» τα συμπτώματα στο εμβόλιο και νευρικά της είπε ότι η μυοκαρδίτιδα οφείλεται σε μία παλινδρόμηση που είχε εμφανίσει ο νεαρός στο παρελθόν λόγω άγχους.

«Έγινα έξαλλη, μίλησα με τον γαστρεντερολόγο του παιδιού μου και μου είπε: Ούτε μία στο εκατομμύριο. Επικοινώνησα και με τον οικογενειακό μας γιατρό κι εκείνος με διαβεβαίωσε ότι αυτό που περνάει ο Γιάννης είναι παρενέργεια του εμβολίου. Επίσης μου είπε χαρακτηριστικά: Όχι στην τρίτη δόση. Παρόλα αυτά, ο ειδικευόμενος γιατρός, επέμενε. Και φυσικά ούτε λόγος για έκδοση κίτρινης κάρτας».

Είπε επίσης ότι «ακόμα και όταν ζήτησε από το γιατρό να της υπογράψει ότι, κάνοντας το παιδί της την τρίτη δόση του εμβολίου δεν θα έχει πρόβλημα, εκείνος αρνήθηκε κατηγορηματικά».

Στο εμβολιαστικό κέντρο του ΑΧΕΠΑ εκεί που ο νεαρός εμβολιάστηκε, η γιατρός είπε στην κα Μουζάκη ότι παρενέργειες του εμβολίου σε νεαρές ηλικίες (20-35) θα πρέπει να καταγράφονται ακόμα και μετά από 9 μήνες μετά τη δόση, σύμφωνα όσα ανέφερε.

Τελικά η καταγγέλλουσα κατάφερε να συμπληρώσει η ίδια την κίτρινή κάρτα, ακολουθώντας όπως εξηγεί μια σχετικά απλή διαδικασία, υπογραμμίζοντας ότι οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στην ενημέρωση.

Οχάιο: Σε αναπηρική καρέκλα κοριτσάκι που εμβολιάστηκε με Pfizer

Η Maddie de Garay από το Οχάιο, η οποία προσφέρθηκε εθελοντικά στη δοκιμή εμβολίων Pfizer όταν ήταν 12 είναι τώρα σε αναπηρική καρέκλα. Στις 20 Ιανουαρίου, η Maddie έλαβε τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer COVID ως συμμετέχουσα στην κλινική δοκιμή για την ηλικία 12 έως 15 ετών.

Το κορίτσι, όπως αναφέρεται στο redvoicemedia έχει μείνει μόνιμα παράλυτη μετά τον εμβολιασμό της.

Η μητέρα της Stephanie De Garay μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τις παρενέργειες που εμφάνισε η κόρη της.

«Μερικές μέρες μετά το εμβόλιο άρχισε η Μάντι να αντιμετωπίζει αυτές τις ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

Όταν έκανε την πρώτη δόση είχε μια τυπική αντίδραση.

Στην δεύτερη πόνεσε περισσότερα, αλλά εν δώσαμε σημασία. Σκεφτήκαμε πως ίσως ήταν τσιτωμένη, οπότε δεν ανησυχήσαμε!

Όμως, ήρθε στην μέση της νύχτας στο δωμάτιό μας και είπε ότι δεν αισθάνομαι καλά, κάτι δεν πάει καλά, μπορώ να κοιμηθώ εδώ;

Το επόμενο πρωί είπαμε ότι δεν χρειάζεται να πάει σχολείο, αλλά εκείνη ήθελε να πάει!

Μέχρι να γυρίσει σπίτι ήταν ένα χάλι, τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών της ήταν λευκά και παγωμένα.

Είχε αφόρητους πόνους δεξιά και χαμηλά κάτω στην κοιλιά της, στο σημείο που διπλωνόταν στη μέση, δεν μπορούσε καν να ξαπλώσει ανάσκελα γιατί ένιωθε, σαν να την διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα.

Πονούσε ακόμη και όταν απλά την άγγιζες.

Ένιωθε την καρδιά της σαν να σκίζεται!».

EE: 29.934 θάνατοι μετά από εμβολιασμό κατά Covid-19

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων της ΕΕ EudraVigilance μέχρι τις 6 Νοεμβρίου είχαν καταγραφεί 29.934 θάνατοι και 2.804.900 παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, oι μισές περίπου παρενέργειες είναι σοβαρές, συγκεκριμένα οι 1.311.861.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.