ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Φάρμακα για την καταπολέμηση του ιού HIV & του AIDS δίνουν ελπίδα σε ασθενείς με καρκίνο του εγκεφάλου

Το μηνιγγίωμα είναι ο πιο συχνός όγκος του εγκεφάλου

Φάρμακα για την καταπολέμηση του ιού HIV & του AIDS δίνουν ελπίδα σε ασθενείς με καρκίνο του εγκεφάλου

Ελπίδα σε χιλιάδες ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με μία από τις πιο συνηθισμένες μορφές καρκίνου του εγκεφάλου, φαίνεται πως δίνουν τα φάρμακα τα οποία χρησιμοποιούνται ήδη για την καταπολέμηση του ιού HIV και του AIDS.

Αυτό διότι διαπιστώθηκε πως τα αντιρετροϊκά φάρμακα μπορεί να είναι αποτελεσματικά και εναντίον των κυττάρων στους πρωτοπαθείς όγκους του εγκεφάλου. Ετσι αποκαλούνται οι όγκοι που εμφανίζονται στον εγκέφαλο όταν αποτελούνται από εγκεφαλικά κύτταρα και όχι από κύτταρα που έφτασαν στον εγκέφαλο από άλλο σημείο του σώματος.

Ερευνητές του βρετανικού University of Plymouth, με επικεφαλής τη δρα Sylwia Ammoun, επισημαίνουν ότι τα αντιρετροϊκά φάρμακα έχουν αυξημένες πιθανότητες να είναι αποτελεσματικά εναντίον του μηνιγγιώματος.

Το μηνιγγίωμα είναι ο πιο συχνός όγκος του εγκεφάλου, καθώς αποτελεί το 95% του συνόλου των εγκεφαλικών όγκων, και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να μετατραπεί σε καρκινικό όγκο.

Η ερευνητική ομάδα της Ammoun μελέτησε τον ρόλο που παίζουν συγκεκριμένα τμήματα του DNA στην ανάπτυξη του όγκου, τα οποία έχουν την κωδική ονομασία «HERV-K DNA».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οταν τα «HERV-K DNA» λειτουργούν, παράγουν πρωτεΐνες, τις οποίες οι ερευνητές εντόπισαν στα κύτταρα του μηνιγγιώματος. Στη συνέχεια απέδειξαν ότι οι πρωτεΐνες αυτές ενεργοποιούν τον μηχανισμό αύξησης του όγκου. Εντόπισαν, δε, αντιρετροϊκά φάρμακα που εμποδίζουν τη λειτουργία των παραπάνω πρωτεϊνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.