ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι κλινικές δοκιμές του «Kevzara» επεκτείνονται εκτός ΗΠΑ

Οι κλινικές δοκιμές του «Kevzara» επεκτείνονται εκτός ΗΠΑ

Εκτός ΗΠΑ επέκτειναν οι εταιρείες Sanofi και Regeneron Pharmaceuticals Inc κλινική δοκιμή του φαρμάκου τους Kevzara κατά της ρευματοειδούς αρθρίτιδας για τη θεραπεία της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Οι εταιρείες δηλώνουν ότι οι εγγραφές για τη δοκιμή του Kevzara, ενός ανοσοκατασταλτικού φαρμάκου που είναι γνωστό ως μονοκλωνικό αντίσωμα, έχουν αρχίσει στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τον Καναδά και τη Ρωσία.

Οι δοκιμές στις ΗΠΑ ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα.

Η δοκιμή, η οποία αναμένεται να περιλάβει περίπου 300 νοσούντες, θα αφορά ασθενείς της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός από διάφορες χώρες, οι οποίοι νοσηλεύονται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση, επικαλούμενο το Reuters.

Ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2 έχει τώρα προσβάλει περισσότερους από 700.000 ανθρώπους παγκοσμίως και έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 30.000, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Οι γιατροί έχουν δει ότι πολλοί από αυτούς που νόσησαν από τον νέο κορωνοϊό και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση αντιμετωπίζουν μια, όπως αποκαλείται, θυέλλα κυτοκίνης, η οποία συμβαίνει όταν το ανοσοποιητικό σύστημα υπεραντιδρά και επιτίθεται στα όργανα του σώματος.

Ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι φάρμακα που μπορούν να καταστείλουν το ανοσοποιητικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των μονοκλωνικών αντισωμάτων, μπορεί να είναι χρήσιμα για τον περιορισμό της αυτοάνοσης αντίδρασης.

Οι ΗΠΑ έχουν τα περισσότερα καταγεγραμμένα κρούσματα στον κόσμο, καθώς ξεπερνούν τα 130.000, ενώ η Ιταλία και η Ισπανία είναι δύο από τις χειρότερα πληγείσες χώρες στην Ευρώπη από τον νέο κορονοϊό, καθώς έχουν καταγράψει αντίστοιχα τον υψηλότερο και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων από την Covid-19 από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Regeneron ηγείται των δοκιμών στις ΗΠΑ, ενώ η Sanofi αυτών εκτός ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.