ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Θεραπεία κορωνοϊού: Τι έδειξε λεπτομερής μελέτη για τη ρεμδεσιβίρη

Θεραπεία κορωνοϊού: Τι έδειξε λεπτομερής μελέτη για τη ρεμδεσιβίρη

Μέτρια φαίνεται πως είναι η αποτελεσματικότητα της ρεμδεσιβίρης στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Η New England Journal of Medicine δημοσίευσε το άρθρο, το οποίο αναφέρει λεπτομερώς τα αποτελέσματα επιβεβαιώνοντας την ανακοίνωση που έγινε στον Λευκό Οίκο και είχε προσφέρει μια ακτίνα ελπίδας στον κόσμο, καθώς δεν υπάρχει άλλη αποτελεσματική θεραπεία κατά του νέου κορωνοϊού.

Η ρεμδεσιβίρη, χορηγούμενη ενδοφλεβίως καθημερινά επί 10 ημέρες, επιτάχυνε την αποκατάσταση νοσηλευομένων ασθενών με Covid-19, σε σχέση με ένα ψευδοφάρμακο: 11 ημέρες έναντι 15 σε μέση διάρκεια. Αναρρώσαντες θεωρήθηκαν οι ασθενείς που ήταν σε θέση να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Το αποτέλεσμα ήταν πιο σημαντικό στους ασθενείς που νοσηλεύονταν χωρίς να βρίσκονται σε αναπνευστήρα. Οι επιστήμονες συμπεραίνουν εξ αυτού ότι είναι προτιμότερο να αρχίσει η θεραπεία με ρεμδεσιβίρη πριν προχωρήσει η νόσος σε σημείο που να απαιτείται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Το φάρμακο, το οποίο είχε αναπτυχθεί άλλοτε κατά του Έμπολα χωρίς αποτέλεσμα, προκάλεσε εξάλλου λιγότερες παρενέργειες από το ψευδοφάρμακο.

Η ρεμδεσιβίρη φάνηκε επίσης να μειώνει τη θνητότητα: 7,1% των ασθενών στους οποίους χορηγούνταν ρεμδεσιβίρη πέθαναν σε 14 ημέρες, έναντι 11,9% στην ομάδα που έπαιρνε ψευδοφάρμακο, όμως το αποτέλεσμα αυτό είναι λίγο κάτω από το όριο στατιστικής αξιοπιστίας και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η διαφορά να είναι τυχαία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε όλες τις περιπτώσεις, η ρεμδεσιβίρη δεν δίνει εγγυήσεις ότι ο ασθενής θα επιβιώσει, επιμένουν οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη δοκιμή. «Είναι σαφές πως μια θεραπεία κατά του ιού αναμφίβολα δεν θα είναι αρκετή από μόνη της», γράφουν. Θα χρειαστούν συνδυασμοί θεραπειών, της ρεμδεσιβίρης με άλλα αντιικά φάρμακα ή άλλους τύπους θεραπειών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.