ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρωσία: Γίνεται η πρώτη χώρα που θα καταχωρήσει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Ρωσία: Γίνεται η πρώτη χώρα που θα καταχωρήσει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Στις 12 Αυγούστου αναμένεται να καταχωρήσει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού η Ρωσία, με αυτόν τον τρόπο θα γίνει η πρώτη χώρα που θα το πράξει.

Η Ρωσία θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα προχωρήσει σε καταχώρηση εμβολίου κατά του κορονοϊού. Η καταχώρηση του πρώτου εμβολίου θα γίνει στις 12 Αυγούστου, όπως δήλωσε, σήμερα, Παρασκευή, ο υφυπουργός Υγείας, Όλεγκ Γκρίντεφ.

Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από κοινού από το Ινστιτούτο Ερευνών Gamaleya και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το κέντρο Gamaleya θα καταχωρηθεί στις 12 Αυγούστου. Προς το παρόν, το τελευταίο, τρίτο στάδιο βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι δοκιμές είναι εξαιρετικά σημαντικές. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το εμβόλιο πρέπει να είναι ασφαλές. Ιατροί, επαγγελματίες και ηλικιωμένοι θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν» δήλωσε ο Γκρίντεφ σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια εγκαινίων ενός κέντρου κατά του καρκίνου στην πόλη της Ούφα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου θα κριθεί όταν υπάρξει ανοσία του πληθυσμού.

Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου ξεκίνησαν στις 18 Ιουνίου και περιλάμβαναν 38 εθελοντές. Όλοι οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν ανοσία.

Δωρεάν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στη Ρωσία

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους πολίτες της Ρωσίας, έχει διαμηνύσει ο Ρώσος υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο.

«Σκοπεύουμε να καλύψουμε πλήρως και δωρεάν τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Το πρωτόκολλο εμβολιασμού είναι γνωστό σε όλους, ως εκ τούτου, ο μαζικός εμβολιασμός θα προγραμματιστεί» είχε δηλώσει ο κ. Μουράσκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Μουράσκο είχε αναφέρει πως «σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε μαζικούς εμβολιασμούς από τον Οκτώβριο», υπενθυμίζοντας πως το υποψήφιο εμβόλιο από το Ινστιτούτο Vektor βρίσκεται σε κλινικές δοκιμές, ενώ άλλα δύο εμβόλια θα περάσουν σε αυτό το στάδιο εντός των επόμενων δύο μηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.