Για τη μάχη με τον κορωνοϊο και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V συζήτησαν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βολιβιανός ομόλογός του Λουίς Άρσε.

«Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο ζήτημα της συνεργασίας στη μάχη κατά της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού και ιδίως στη χρήση των εμβολίων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν τον Δεκέμβριο του 2020 για την αγορά από τη Βολιβία δόσεων του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, Sputnik V.

«Συζητήθηκαν εκτενώς θέματα περαιτέρω ανάπτυξης των ρωσοβολιβιανών σχέσεων σε διάφορους τομείς» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Δεκεμβρίου, το Κέντρο Εφοδιασμού Υγείας της Βολιβίας (CEASS) δήλωσε ότι είχε καταλήξει σε συμφωνία με τη Ρωσία, σχετικά με την παράδοση 5,5 εκατομμυρίων δόσεων Sputnik V στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στη Βολιβία έχουν εντοπιστεί 188.733 κρούσματα, ενώ έχουν καταγραφεί 9.680 θάνατοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Sputnik V, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια, ήταν το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που καταχωρίστηκε παγκοσμίως στις 11 Αυγούστου 2020.