ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση δοκιμών του ρωσικού μονοδοσικού εμβολίου Sputnik Light

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση δοκιμών του ρωσικού μονοδοσικού εμβολίου Sputnik Light

Η Ρωσία ολοκλήρωσε τ δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών της για το μονοδοσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik Light.

Πρόκειται για τη νέα εκδοχή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, η οποία χορηγείται σε μία δόση.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας, όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από τις δοκιμές του εμβολίου, έχουν υποβληθεί στους αρμόδιους φορείς.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η αξιολόγηση του εμβολίου EpiVacCorona για άτομα άνω των 60 ετών.

Πριν από λίγες ημέρες, η αντιδήμαρχος της Μόσχας Αναστασία Ρακόβα ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε ο εμβολιασμός των πρώτων συμμετεχόντων στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου Sputnik Light.

Επίσης, υποβλήθηκε και αίτηση για έγκριση του Sputnik Light στη Ρωσία, αλλά και άλλες χώρες.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, προσφάτως διαβεβαίωσε ότι για την αποτελεσματικότητα των ρωσικών εμβολίων έναντι των μεταλλάξεων των κορωνοϊού.

«Όπως ενημερώθηκα, τα εμβόλια που έχουμε σήμερα είναι αποτελεσματικά έναντι αυτών των μεταλλάξεων που τρομάζουν τους πάντες σήμερα στην Ευρώπη, και όχι μόνο στην Ευρώπη. Οι δοκιμές αυτών των εμβολίων που αντιμετωπίζουν τον ιό, δείχνουν ότι τα εμβόλιά μας είναι αποτελεσματικά έναντι αυτών των μεταλλάξεων» επεσήμανε, μέσα στην εβδομάδα, ο Πούτιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.