ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ισπανία: Δωρίζει στην Λατινική Αμερική το 5-10% του μεριδίου των εμβολίων της

Ισπανία: Δωρίζει στην Λατινική Αμερική το 5-10% του μεριδίου των εμβολίων της

Ο Πέδρο Σάντσεθ γνωστοποίησε ότι η Ισπανία αναμένεται να δωρίσει το 5%-10% των εμβολίων της κατά του κορωνοϊού σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

«Η Ισπανία θα ξεκινήσει αυτήν τη δέσμευση μόλις φθάσει στο ορόσημο του 50% του πληθυσμού της που θα έχει εμβολιαστεί», τόνισε ο Σάντσεθ κατά τη διάρκεια της Ιβηρό-Αμερικανικής Συνόδου στην Ανδόρα, προσθέτοντας πως αναμένει ότι οι χώρες της Λατινικής Αμερικής θα λάβουν 7,5 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη του έτους.

Νωρίτερα, η Γαλλία ανακοίνωσε πως θα προσφέρει 100.000 δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό της εταιρείας AstraZeneca στις αναπτυσσόμενες χώρες αυτόν τον μήνα. Η χώρα γίνεται έτσι το πρώτο κράτος-μέλος της ΕΕ που στέλνει τις δικές του προμήθειες στην πρωτοβουλία Covax για τις φτωχότερες χώρες, έγινε σήμερα γνωστό από έναν αξιωματούχο.

Στο 50% η εμβολιαστική κάλυψη στην Ισπανία ως τον Αύγουστο

Η Ισπανία στοχεύει να έχει πλήρως εμβολιάσει το 50% του πληθυσμού της των 47 εκατομμυρίων κατοίκων έως τα τέλη Ιουλίου. Μέχρι στιγμής, περίπου το 7,6% έχει εμβολιαστεί πλήρως, ενώ σχεδόν το 21% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση.

Η χώρα δικαιούται πάνω από 93 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων φέτος, βάσει του προγράμματος αγοράς υπό τον συντονισμό της ΕΕ, οι περισσότερες για εμβολιασμό δύο δόσεων, με αποτέλεσμα να της απομένουν εκατομμύρια επιπλέον δόσεις.

Τι είναι η πρωτοβουλία COVAX

Η πρωτοβουλία COVAX έχει σκοπό να προμηθεύσει τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε 92 αναπτυσσόμενες χώρες ως το τέλος του 2021.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Ευρωπαϊκή Ενωση συνεισέφερε 500 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον στο υποστηριζόμενο από τον ΠΟΥ πρόγραμμα COVAX για την προμήθεια εμβολίων κατά της νόσου COVID-19 σε αναδυόμενες οικονομίες, διπλασιάζοντας τη συνεισφορά της Ένωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.