ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τουρκία: Συμφωνία Ρωσίας με τουρκική φαρμακοβιομηχανία για την παραγωγή του Sputnik V

Τουρκία: Συμφωνία Ρωσίας με τουρκική φαρμακοβιομηχανία για την παραγωγή του Sputnik V

Σε συμφωνία για την κοινού παραγωγή του ρωσικού εμβολίου για τον κορωνοϊό, Sputnik V στην Τουρκία, έφτασαν το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) και η τουρκική φαρμακευτική Viscoran İlaç.

Η τουρκική εταιρεία έχει κάνει τις απαραίτητες μελέτες για την παραγωγή του εμβολίου στη χώρα, ενώ αυτή αναμένεται να αρχίσει τους επόμενους μήνες.

Η συμφωνία των δύο πλευρών ορίζει πως το RDIF θα παρέχει στην τουρκική πλευρά βοήθεια ώστε να αποκτήσει επαφές με άλλες μεγάλες φαρμακευτικές. Τεχνολογία θα μεταφερθεί στην εταιρεία, ενώ υπάρχουν διαπραγματεύσεις σε ακόμη δύο παραγωγείς στην περιοχή.

Σημειώνεται πως το Sputnik V έχει εγκριθεί από 61 χώρες παγκοσμίως, με συνολικό πληθυσμό τριών δισεκατομμυρίων ατόμων. Το εμβόλιο έχει αποδειχθεί πως έχει αποτελεσματικότητα της τάξης του 97,6%, βάσει των στοιχείων που είναι διαθέσιμα.

Ο επικεφαλής του RDIF, Kirill Dmitriev, έκανε το εξής σχόλιο σχετικά με τη συμφωνία:

«Η συμφωνία με την Viscoran İlaç οδηγεί σε μία αύξηση της δυνατότητας παραγωγής και βοηθάει στις παραδόσεις του Sputnik V παγκοσμίως. Έχουμε φτάσει σε συμφωνίες με κορυφαίες φαρμακοβιομηχανίες σε μία σειρά χωρών στην Ασία, τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη και χάρη σε αυτές τις συμφωνίες το ασφαλές και αποτελεσματικό ρωσικό εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο για άτομα σε πάνω από 60 χώρες».

Με τη σειρά του, ο Öztürk Oran, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της φαρμακοβιομηχανίας, επεσήμανε πως υπάρχουν συμφωνίες σχετικά με την παραγωγή, τη διανομή αλλά και την εκτέλεση κάποιων κλινικών μελετών για το προϊόν.

«Οι μελέτες μας επί του ζητήματος συνεχίζονται σε πολύ καλό επίπεδο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεισφέρουμε σε ένα τόσο πολύτιμο προϊόν που συζητείται σε παγκόσμιο επίπεδο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.