ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ε.Ε. επιταχύνει τις διαδικασίες για τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 15 με το σκεύασμα των Biontech/Pfizer

Η Ε.Ε. επιταχύνει τις διαδικασίες για τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 15 με το σκεύασμα των Biontech/Pfizer

Στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης των διαδικασιών για τη χορήγηση άδειας για τον εμβολιασμό των ηλικιών 12 έως 15 ετών εργάζεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός του, Έμερ Κουκ στη γερμανική Handelsblatt.

«Αυτή τη στιγμή, ο Ιούνιος είναι ο στόχος που έχουμε θέσει για έγκριση», δήλωσε ο Κουκ στη Handelsblatt και σε άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, αναφερόμενος στην έγκριση του φαρμάκου Biontech από την ηλικία των 12 ετών.

«Προσπαθούμε να δούμε, εάν μπορούμε να το επιταχύνουμε μέχρι τα τέλη Μαΐου».

Υπενθυμίζουμε ότι ΗΠΑ και Καναδάς έχουν ήδη «απελευθερώσει» τους εμβολιασμούς με σκευάσματα των Biontech/Pfizer για παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) παρέτεινε τη Δευτέρα την έγκριση έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο αυτό για ηλικίες 12 έως 15 ετών. Μέχρι τώρα, η έκτακτη αυτή άδεια ίσχυε από την ηλικία των 16 ετών.

«Πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη εξέλιξη στον αγώνα μας κατά του ιού», δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του FDA Τζάνετ Γούντκοκ τόνισε επίσης: «Η σημερινή κίνηση επιτρέπει σε έναν νεότερο πληθυσμό να προστατευθεί από τον Covid-19, φέρνοντάς μας πιο κοντά στην επιστροφή σε μια αίσθηση κανονικότητας και στο τέλος της πανδημίας».

Η Κομισιόν επιδιώκει δικαστικά να επιβάλει στην AstraZeneca την παράδοση των εμβολίων

Προκειμένου να επιταχυνθεί η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Covid-19 στην Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να αναγκάσει την φαρμακευτική AstraZeneca να παραδώσει στα κράτη-μέλη το εμβόλιο για τον κορωνοϊό διά της δικαστικής οδού. «Θέλουμε το δικαστήριο να δώσει εντολή στην επιχείρηση να παραδώσει 90 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις (για το δεύτερο τρίμηνο)», δήλωσε εκπρόσωπος της αρχής των Βρυξελλών την Τρίτη.

Μόνον έτσι θα μπορέσει η φαρμακευτική να συμπληρώσει τον αριθμό, για τον οποίον εξ’ αρχής είχε δεσμευθεί για το πρώτο εξάμηνο του έτους, και που ήταν ελλιπής στο πρώτο τρίμηνο. Αρμόδια για την υπόθεση έχουν οριστεί τα βελγικά δικαστήρια.

Εν τω μεταξύ, η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Novavax ανακοίνωσε την αναβολή της αίτησης για έγκριση του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού. Η αίτηση έγκρισης από τις αρχές των ΗΠΑ και της Ευρώπης αναβλήθηκε για το τρίτο τρίμηνο του 2021, αντί για το δεύτερο που είχε προγραμματιστεί, αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η καθυστέρηση αυτή αναμένεται να έχει αντίκτυπο στην καταπολέμηση της πανδημίας στις αναπτυσσόμενες χώρες. Το εμβόλιο Novavax αναμένεται να διαδραματίσει καίριο ρόλο στο πρόγραμμα Covax, το οποίο αποσκοπεί στην εξασφάλιση πρόσβασης σε εμβόλια στις φτωχότερες χώρες. Η Novavax είχε δεσμευτεί να παράσχει 1,1 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου για το πρόγραμμα Covax.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.