ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ανάκληση συμπληρώματος διατροφής από τον ΕΟΦ – Μπορεί να προκαλέσει καρδιαγγειακές παθήσεις

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ

Ανάκληση συμπληρώματος διατροφής από τον ΕΟΦ – Μπορεί να προκαλέσει καρδιαγγειακές παθήσεις

Ο ΕΟΦ, μετά από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών του Βελγίου, προειδοποιεί για το προϊόν Jamila Slimming Pills το οποίο κυκλοφορεί στην Ευρώπη, επομένως είναι πιθανή η διακίνησή του και στην Ελλάδα.

Προωθείται σαν συμπλήρωμα διατροφής, στην πραγματικότητα όμως περιέχει τις φαρμακευτικές δραστικές ουσίες sibutramine και diclofenac, η παρουσία των οποίων το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο.

Ειδικότερα η φαρμακευτική ουσία sibutramine έχει απαγορευτεί από την ευρωπαϊκή αγορά από τον Ιανουάριο του 2010, επειδή μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, ειδικά καρδιαγγειακές παθήσεις. Εφόσον η ύπαρξη της sibutramine δεν δηλώνεται στο προϊόν, το προϊόν μπορεί να χορηγηθεί σε περιπτώσεις που αντενδείκνυται ή το προϊόν μπορεί να αλληλοεπιδράσει με συγχορηγούμενα φάρμακα, γεγονός που καθιστά την ανεξέλεγκτη χρήση επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους τo προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Ο Οργανισμός επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.