ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Εμβόλια Covid-19: Υπό εξέταση η χορήγηση της τέταρτης δόσης στην Ελλάδα

Αφού πήραν την «εντολή» από τον Α.Μπουρλά, τώρα συζητούν για τέταρτη δόση εμβολίου στην Ελλάδα

Εμβόλια Covid-19: Υπό εξέταση η χορήγηση της τέταρτης δόσης στην Ελλάδα

Ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά έδωσε το «σύνθημα» για τέταρτη δόση και στην Ελλάδα ήδη ξεκίνησαν να εξετάζουν το ενδεχόμενο χορήγησης τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό για τους ηλικιωμένους, αρχικά. 

Οπως ανέφερε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη χθεσινή –τελευταία τακτική– ενημέρωση για την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος, ήδη χώρες όπως η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία έχουν γνωμοδοτήσει θετικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο για άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών, 75 ετών και 70 ετών αντίστοιχα, ενώ η Σκωτία θα είναι η πρώτη που θα ξεκινήσει τη χορήγηση της τέταρτης δόσης –ή δεύτερης αναμνηστικής, όπως επίσης ονομάζεται– μέσα στον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου, υπάρχουν πλημμελή επιστημονικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα μιας τέταρτης δόσης. «Φαίνεται ότι η 4η δόση δεν προσφέρει πολλά στον γενικό πληθυσμό σε σχέση με την τρίτη δόση, ωστόσο για τα ηλικιωμένα άτομα, ακόμα και η μικρή επιπλέον προστασία που παρέχει, μπορεί να κάνει τη διαφορά», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.