Η Moderna ετοιμάζει εμβόλια mRNA για ακόμα 14 επικίνδυνες ασθένειες

Δημιουργεί μονάδα παραγωγής εμβολίων mRNA στην Κένυα

Η Moderna ετοιμάζει εμβόλια mRNA για ακόμα 14 επικίνδυνες ασθένειες

Η αμερικανική Moderna ανακοίνωσε ότι μετά το εμβόλιο του κορωνοϊού που ανέπτυξε, σκοπεύει να αξιοποιήσει την τεχνολογία mRNA για τη δημιουργία εμβολίων εναντίον ακόμα 14 επικίνδυνων ασθενειών.

Ακόμα, η εταιρεία ανέφερε ότι δεν θα επιβάλει τις πατέντες της για το εμβόλιο Covid-19 για παρτίδες που προορίζονται για 92 χώρες χαμηλού και μέσου εισοδήματος, κάτι που επιτρέπει σε άλλες φαρμακοβιομηχανίες να αντιγράφουν το εμβόλιο, όπως συμβαίνει ήδη στη Νότια Αφρική.

Επιπλέον, η Moderna θα διαθέσει δωρεάν την τεχνολογία της σε ερευνητές που αναπτύσσουν εμβόλια για αναδυόμενες ασθένειες μέσω του προγράμματος mRNA Acess.

Η εταιρεία παρουσίασε τα σχέδιά της ενόψει της Συνόδου Παγκόσμιας Ετοιμότητας για Πανδημίες, την οποία διοργανώνει η Βρετανία σε συνεργασία με την πρωτοβουλία CEPI που αναπτύσσει καινοτομίες για την πρόληψη μελλοντικών πανδημιών.

Τα εμβόλια για τις 14 επόμενες ασθένειες θα αναπτυχθούν σε συνεργασία με άλλους φορείς, διευκρίνισε η Moderna.

Οι ιοί που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι:

  1. HIV (σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γκέιτς και την Διεθνή Πρωτοβουλία Εμβολίου HIV)
  2. Ιός εγκεφαλίτιδας Τσινκουνγκούνια
  3. Αιμορραγικός πυρετός Κριμαίας-Κονγκό
  4. Δάγκειος πυρετός
  5. Έμπολα
  6. Ελονοσία
  7. Αιμορραγικός πυρετός Μάρμπουργκ
  8. Αιμορραγικός πυρετός Λάσσα
  9. MERS
  10. Ιός Νίπα
  11. Πυρετός της ρηξιγενούς κοιλάδας (RVF)
  12. Σύνδρομο οξέος πυρετού με θρομβοπενία (ιός SFTS)
  13. Φυματίωση
  14. Ιός Ζίκα
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H εταιρεία, τέλος, ανακοίνωσε ότι δημιουργεί μονάδα παραγωγής εμβολίων mRNA στην Κένυα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.