Η Πορτογαλία ξεκινά τη χορήγηση 4ης δόσης εμβολίου στους άνω των 80 ετών

Η δεύτερη αναμνηστική δόση είχε αρχικά προγραμματιστεί να χορηγηθεί στις αρχές του φθινοπώρου

Η Πορτογαλία ξεκινά τη χορήγηση 4ης δόσης εμβολίου στους άνω των 80 ετών

Η Γενική Διεύθυνση Υγείας (DGS) της Πορτογαλίας, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 16 Μαΐου, πώς οι αρμόδιες αρχές ξεκίνησαν να προσφέρουν τέταρτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 σε ηλικιωμένους και κατοίκους γηροκομείων.

Η δεύτερη αναμνηστική δόση είχε αρχικά προγραμματιστεί να χορηγηθεί στις αρχές του φθινοπώρου, αλλά αποφασίστηκε να ξεκινήσει νωρίτερα λόγω της αύξησης του αριθμού των νέων λοιμώξεων στην χώρα.

Σύμφωνα με τη DGS, αυτή την εβδομάδα σε όσους είναι άνω των 80 ετών θα προσφερθεί το εμβόλιο σε κέντρα εμβολιασμού ή κέντρα υγείας.

Η Τεχνική Επιτροπή της DGS για τον Εμβολιασμό κατά της Covid-19 (CTVC) συνέστησε τη δεύτερη αναμνηστική δόση για τη βελτίωση της «προστασίας των πιο ευάλωτων μελών του πληθυσμού, δεδομένης της τρέχουσας αύξησης του αριθμού των νέων κρουσμάτων».

Η DGS εκτιμά ότι περίπου 750.000 άτομα αναμένεται να εμβολιαστούν μέσα τους επόμενους τέσσερις μήνες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αναρρώνουν από την Covid-19 κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Στη συνέχεια, η δεύτερη αναμνηστική δόση θα προσφερθεί σε παιδιά και νέους ηλικίας μεταξύ 12 και 15 ετών και σε ανοσοκατεσταλμένους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.