ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέα έρευνα: Τα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση μπορούν να μειώσουν τις ημικρανίες

Ρυθμίζουν τη συστολή και τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων στον εγκέφαλο

Νέα έρευνα: Τα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση μπορούν να μειώσουν τις ημικρανίες

Μια πρόσφατη έρευνα, διαπίστωσε ότι τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης μπορεί να αποτελέσουν λύση για όσους υποφέρουν από ημικρανίες.

Ειδικότερα, η μελέτη εξέτασε δεδομένα από 50 ξεχωριστές μελέτες που περιλάμβαναν 4.300 ενήλικες, με μέση ηλικία 39 ετών και με το 79% των συμμετεχόντων να είναι γυναίκες.

Ορισμένοι συμμετέχοντες έλαβαν φάρμακα για την μείωση της αρτηριακής πίεσης για τη διαχείριση των πονοκεφάλων τους, ενώ άλλοι έλαβαν ψευδοφάρμακο.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι τα φάρμακα για την μείωση της αρτηριακής πίεσης οδηγούσαν σε μείωση της συχνότητας των μηνιαίων ημικρανιών που εμφάνιζαν οι συμμετέχοντες.

Σύμφωνα με τον δρ. Faraidoon Haghdoost από το πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, αυτή η μελέτη υποδεικνύει ότι μια ευρύτερη γκάμα φαρμάκων για την μείωση της αρτηριακής πίεσης θα μπορούσε να είναι επωφελής για τη θεραπεία των ημικρανιών σε σύγκριση με τις επιλογές που συνίστανται αυτή τη στιγμή.

Πώς τα φάρμακα για την πίεση μειώνουν τις ημικρανίες

Αν και ο ακριβής μηχανισμός παραμένει ασαφής, οι ιατρικοί επιστήμονες υποθέτουν ότι η δυνητική αποτελεσματικότητα των φαρμάκων για την μείωση της αρτηριακής πίεσης στη διαχείριση των ημικρανιών μπορεί να πηγάζει από την ικανότητά τους να ρυθμίζουν τη συστολή και τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων στον εγκέφαλο.

Τα συγκεκριμένα φάρμακα, ειδικότερα οι β-αναστολείς, μπορεί να αναστείλουν την επίδραση των ορμονών του άγχους και της αδρεναλίνης στο σώμα, με αποτέλεσμα την χαλάρωση των αγγείων και την σταθεροποίηση της κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο.

Αυτό μειώνει την ανώμαλη ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ημικρανίας.

Τα φάρμακα για την μείωση της αρτηριακής πίεσης έχουν ήδη αναγνωριστεί ως προληπτικό μέτρο για τις ημικρανίες. Διάφορες μελέτες υποστηρίζουν αυτήν την προσέγγιση από τη δεκαετία του 1960, υποδεικνύοντας τον σταθερό ρόλο τους στον τομέα.

Παρόλο που αυτά τα φάρμακα έχουν αποδείξει τη μακροχρόνια αποτελεσματικότητά τους, απαιτείται υπομονή για την εμφάνιση απτών αποτελεσμάτων.

Συνήθως, απαιτούνται 6-8 εβδομάδες για να διαπιστωθεί η πλήρης επίδραση των φαρμάκων της πίεσης στην πρόληψη των ημικρανιών.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα φάρμακα για την πίεση μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα ή σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες. Η συνεργασία με έναν νευρολόγο ή τον προσωπικό σας γιατρό είναι απαραίτητη για τη δημιουργία μιας εξατομικευμένης στρατηγικής πρόληψης και διαχείρισης των ημικρανιών σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα φάρμακα για την πίεση κατατάσσονται ως προληπτικά μέτρα για την αποτροπή μελλοντικών επεισοδίων ημικρανίας. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε ασθενής με ημικρανίες θα επωφεληθεί το ίδιο. Μερικοί ενδέχεται να βιώνουν σπάνια επεισόδια που δεν δυσκολεύουν σημαντικά τη ζωή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.