ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο ΕΟΦ επικαιροποίησε τη λίστα με τα φάρμακα που είναι σε έλλειψη – 109 σκευάσματα στον κατάλογο

Ως λόγοι έλλειψης αναφέρονται η αυξημένη ζήτηση, τα προβλήματα στην παραγωγική διαδικασία και η καθυστέρηση παράδοσης

Ο ΕΟΦ επικαιροποίησε τη λίστα με τα φάρμακα που είναι σε έλλειψη – 109 σκευάσματα στον κατάλογο

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), συμπεριλαμβάνει στον επικαιροποιημένο κατάλογο με τα σκευάσματα σε περιορισμένη ή πλήρη έλλειψη, εκατόν εννέα φάρμακα για… όλες τις περιπτώσεις.

Ο νέος κατάλογος που αναρτήθηκε από τον ΕΟΦ περιλαμβάνει 57 φάρμακα με περιορισμένη διαθεσιμότητα (επτά νοσοκομειακά και πέντε εμβόλια), για τα οποία ο οργανισμός προτείνει εναλλακτικά σκευάσματα της ίδιας δραστικής ουσίας, καθώς και 52 σκευάσματα –κυρίως νοσοκομειακά– σε σχεδόν πλήρη έλλειψη.

Ως λόγοι έλλειψης αναφέρονται η αυξημένη ζήτηση, τα προβλήματα στην παραγωγική διαδικασία και η καθυστέρηση παράδοσης. Ο προηγούμενος κατάλογος του ΕΟΦ είχε εκδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2023 με 140 σκευάσματα.

Σε καθεστώς απαγόρευσης των εξαγωγών βρίσκονται 277 σκευάσματα με απόφαση του ΕΟΦ και του υπουργείου Υγείας, ώστε να διαφυλαχθεί η κάλυψη της ελληνικής αγοράς, ενώ κατά της απόφασης είχε ταχθεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναλυτικά η λίστα με τις ελλείψεις σε φάρμακα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.