ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο FDA προειδοποιεί για φάρμακο κατά της απώλειας οστικής μάζας

Η προειδοποίηση έρχεται μετά την επανεξέταση που ξεκίνησε το 2022

Ο FDA προειδοποιεί για φάρμακο κατά της απώλειας οστικής μάζας

Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) πρόσθεσε μια σοβαρή προειδοποίηση σχετικά με τις πληροφορίες συνταγογράφησης για τη θεραπεία της Amgen κατά της απώλειας οστικής μάζας Prolia, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρά χαμηλών επιπέδων ασβεστίου σε ορισμένους ασθενείς.

Η προειδοποίηση, που εκδόθηκε την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου, έρχεται μετά την επανεξέταση που ξεκίνησε το 2022 η ρυθμιστική Αρχή σχετικά με τον κίνδυνο πολύ χαμηλού ασβεστίου στο αίμα σε ασθενείς με προχωρημένη χρόνια νεφρική νόσο, ιδιαίτερα σε αυτούς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση και θεραπεία με Prolia.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο FDA εξέτασε 25 περιπτώσεις από τον Ιούλιο του 2010 έως τον Μάιο του 2021.

Πρόκειται για τον αυστηρότερο τύπο προειδοποίησης που εκδίδει ο FDA σχετικά με πιθανή σοβαρή παρενέργεια από τη χρήση ενός φαρμάκου.

Το Prolia εγκρίθηκε το 2010 για τη θεραπεία της οστικής απώλειας σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες και στη συνέχεια για τη θεραπεία ανδρών και γυναικών που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο κατάγματος.

Αρκετά άλλα φάρμακα για την απώλεια οστικής μάζας ή την οστεοπόρωση διαθέτουν ήδη πληροφορίες ασφαλείας που προειδοποιούν να μη συνταγογραφείται το φάρμακο σε ασθενείς με νεφρική νόσο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η νεφρική νόσος προκαλεί χαμηλά επίπεδα ασβεστίου και τα φάρμακα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό σε αυτούς τους ασθενείς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.