Φάτε σταφύλια για να… αδυνατίσετε – Δείτε πως βοηθούν στην απώλεια του βάρους

Τα πιο ευεργετικά από τα φλαβονοειδή είναι οι ανθοκυανίνες

Φάτε σταφύλια για να… αδυνατίσετε – Δείτε πως βοηθούν στην απώλεια του βάρους

Γνωρίζατε πως τα σταφύλια που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι να καταναλώνουν, βοηθούν στην απώλεια του βάρους;

Συγκεκριμένα, τα αγαπημένα μας σταφύλια που πάντα απολαμβάνουμε προς το τέλος του καλοκαιριού, πέρα από ένα δροσερό φρούτο για καλοκαιρινές βραδιές φαίνεται πως έχουν και μια ακόμη «θαυματουργή» ιδιότητα: μας αδυνατίζουν και μάλιστα χωρίς προσπάθεια.

Χάρη στα πολύτιμα φλαβονοειδή τους, που τους δίνουν το μοναδικό άρωμα και την ξεχωριστή γεύση, τα σταφύλια βοηθούν και στη διατήρηση του σωματικού μας βάρους, σύμφωνα με έρευνα των πανεπιστημίων Harvard και East Anglia.

Οι μελετητές για τους σκοπούς της έρευνας, μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 124.000 ατόμων στις ΗΠΑ, εκ των οποίων οι περισσότεροι έπαιρναν κιλά με τα χρόνια εκτός από εκείνους που κατανάλωσαν συχνά τρόφιμα πλούσια σε φλαβονοειδή.

Τα πιο ευεργετικά από τα φλαβονοειδή είναι οι ανθοκυανίνες, που τις συναντούμε στα σταφύλια, στα κεράσια, στις φράουλες και στα μύρτιλλα.

Στον αγώνα κατά των περιττών κιλών, παρατηρήθηκε πως σημαντικά ήταν και τα φλαβονοειδή που υπάρχουν στο τσάι, στα κρεμμύδια και στα μήλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βάλτε λοιπόν, άφοβα τα σταφύλια στη διατροφή σας και δείτε το δείκτη της ζυγαριάς να πέφτει…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.