Τα όρια στην γυμναστική τα βάζει το ίδιο το κορμί μας. Ο οργανισμός μας μας δίνει σήματα πως το έχουμε παρακάνει, αλλά ο ΠΟΥ δίνει μερικές συμβουλές σχετικά με το χρόνο που πρέπει να ξοδεύουμε στην γυμναστική, ανάλογα με την ηλικία μας.

Πιο συγκεκριμένα:

Από 18 εώς 65 έτη θα πρέπει να γυμναζόμαστε τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα, με μέτρια ένταση ή 75 λεπτά με γυμναστική αυξημένης έντασης.

Η αερόβια άσκηση θα πρέπει να ξεχωρίζεται από την άσκηση με βάρη για την εξάσκηση των μυών, και καμία από τις δύο δεν θα πρέπει να παραβλέπεται.

Από 65 ετών και πάνω ο χρόνος εκγύμνασης παραμένει ο ίδιος, αλλά συμβουλεύουν να αποφεύγουν τις ασκήσεις αυξημένης έντασης προς αποφυγήν τραυματισμών που είναι δύσκολο να επανακάμψουν σε αυτή την ηλικία.

Προτείνεται να στρέφονται σε μορφές άσκησης για ενδυνάμωση των μυών, όπως η γιόγκα, ο χορός και γενικά ασκήσεις χωρίς βάρη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια ακόμη συμβουλή από τον ΠΟΥ είναι να μειώνεται η διάρκεια και η ένταση τις ημέρες με αυξημένη θερμοκρασία, ειδικά σε μέρη με υπερβολική υγρασία και μειωμένο οξυγόνο.