Η κρέμα είναι μίγμα νερού με λίπη ή έλαια, που αναμιγνύεται με το δέρμα και το μαλακώνει. Μπορεί να παρασκευαστεί εύκολα με μια γαλακτωματοποιητική αλοιφή (διατίθεται στα περισσότερα φαρμακεία), η οποία είναι μίγμα ελαίων και κηρών που αναμιγνύονται με το νερό. 

Οι σπιτικές κρέμες διατηρούνται για αρκετούς μήνες αλλά η ζωή τους παρατείνεται αν αποθηκευτούν σε ένα δροσερό κελάρι ή στο ψυγείο αφού προσθέσετε μερικές σταγόνες βάμμα βενζόης ως συντηρητικό.

1) Λιώστε τα λίπη και το νερό σε μία λεκάνη πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που βράζει ή σε διπλή κατσαρόλα. Προσθέστε το βότανο και θερμάνετε ήπια για 3 ώρες. 

2) Στερεώστε μία σακούλα από ζελατίνη ή ένα τούλι στο χείλος ενός σταφυλοπιεστηρίου. Στραγγίστε το μίγμα σε μία λεκάνη. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να κρυώσει.

3) Χρησιμοποιείστε μία μικρή μεταλλική σπάτουλα για να γεμίσετε τα βάζα. Βάλτε λίγη κρέμα στα τοιχώματα του βάζου πρώτα και μετά γεμίστε το κέντρο.

Πρότυπες ποσότητες:

150 γρ. γαλακτωματοποιητική αλοιφή

70 ml γλυκερίνη

80 ml νερό

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

30 γρ. αποξηραμένο βότανο.