Η υγιής ερωτική ζωή «κρύβει» χρόνια από το πρόσωπό μας

Η υγιής ερωτική ζωή «κρύβει» χρόνια από το πρόσωπό μας

Η υγιής σεξουαλική ζωή, ιδιαίτερα καθώς τα χρόνια περνούν, μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε 5-8 χρόνια νεότεροι από την πραγματική μας ηλικία υποστηρίζει ο ψυχολόγος Δρ. David Weeks από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου.

Σύμφωνα με τον Βρετανό ψυχολόγο η σεξουαλική δραστηριότητα οδηγεί στην απελευθέρωση της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης που συμβάλλει στην ελαστικότητα της επιδερμίδας. Επιπλέον κατά τη διάρκεια του σεξ απελευθερώνονται ενδορφίνες – οι κατεξοχήν ορμόνες της ευχαρίστησης – που καταπολεμούν τον πόνο και το στρες, συμβάλλοντας και σε καλύτερη ποιότητα ύπνου. Πρόκειται για παράγοντες που αναμφίβολα προάγουν την νεανικότητα του δέρματος.

Σύμφωνα με την έρευνα οι ενήλικες που σε σχετικά ερωτηματολόγια απάντησαν ότι είχαν ερωτικές επαφές κατά μέσο όρο τρεις φορές την εβδομάδα, έμοιαζαν νεότεροι από την ηλικία τους συγκριτικά με το πώς φαίνονταν όσοι είχαν πιο αραιές επαφές.

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι μια μηχανιστική προσέγγιση της σεξουαλικής επαφής θα λειτουργήσει ως αποτελεσματικό lifting προσώπου. Σε προηγούμενη έρευνά του ο David Weeks είχε επισημάνει ότι είναι η ικανοποιητική ερωτική ζωή που αφήνει τα αντιγηραντικά της ίχνη στο πρόσωπο μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επομένως το συχνό και απολαυστικό σεξ αποτελεί μια εγγυημένη συνταγή αντιγήρανσης και με τη βούλα της επιστήμης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.