ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γιατί δεν φεύγει το λίπος από την κοιλιά; Ίσως δεν είχες σκεφτεί αυτούς τους λόγους

Γιατί δεν φεύγει το λίπος από την κοιλιά; Ίσως δεν είχες σκεφτεί αυτούς τους λόγους

Εάν παρατηρείτε ότι έχετε πάρει κάποιους πόντους γύρω από τη μέση, πριν κατηγορήσετε τον εαυτό σας για έλλειψη αυτοσυγκράτησης, σκεφτείτε μήπως ευθύνονται οι ορμόνες σας.

Έρευνες δείχνουν ότι η ανισορροπία ορμονών μπορεί να σας προσθέσει κιλά χωρίς να το καταλάβετε, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.

Καθημερινές συνήθειες, όπως η κατανάλωση υδατανθράκων στο πρωινό ή η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσουν αναστάτωση στις ορμόνες σας. Το χειρότερο είναι ότι το σπλαχνικό λίπος που περιβάλλει τα όργανα στην περιοχή της κοιλιάς προκαλεί έκκριση ορμονών του στρες, όπως η κορτιζόλη, που οδηγεί σε αποθήκευση του λίπους στο συγκεκριμένο σημείο.

Δείτε 5 σημάδια που δείχνουν ότι για την αύξηση της περιφέρειας της μέσης σας, ένοχες είναι οι ορμόνες σας.

Γυμνάζεστε πολύ και δεν κοιμάστε

Οι ορμόνες του θυρεοειδούς είναι υπεύθυνες για την αύξηση του βασικού μεταβολισμού, την αύξηση του ρυθμού και της συσταλτικότητας της καρδιάς και την αύξηση της κινητικότητας του εντέρου. Όταν οι υπεύθυνες για την καύση λίπους και την μετατροπή του σε ενέργεια ορμόνες TSH, T3 και T4, λειτουργούν ομαδικά και σε ισορροπία, ο μεταβολισμός γίνεται μια μηχανή καύσης λίπους. Καταστάσεις όπως το άγχος, οι αλλεργικές αντιδράσεις και η γήρανση, μπορεί να τις θέσει εκτός λειτουργίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο ygeianews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.