ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κάνοντας αυτά τα αθλήματα θα «κάψετε» περισσότερες θερμίδες

Κάνοντας αυτά τα αθλήματα θα «κάψετε» περισσότερες θερμίδες

Μία απλή βόλτα στο πάρκο θα σε βοηθήσει να χάσεις κάποιες θερμίδες.

​Ωστόσο, το ζήτημα είναι πόσες θερμίδες πρέπει να χάσεις κι αυτό αλλάζει τα πράγματα μιας και ανάλογα με τις ανάγκες σου πρέπει να σκέφτεσαι και το τι άσκηση θα πρέπει να κάνεις κάθε φορά.

Κάθε άθλημα έχει τα δικά του καλά. Κάθε άθλημα σε κάνει να χάνεις διαφορετικές θερμίδες όταν το ασκείς.

Αυτά είναι τα αθλήματα που σε κάνουν να χάσεις τις πιο πολλές θερμίδες:

Ποδηλασία – 400 θερμίδες την ώρα… Η ποδηλασία είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσουμε τη γυμναστική, ειδικά αν κάναμε παλιότερα και τα είχαμε παρατήσει για λίγο καιρό, καθώς μπορεί να μας γυμνάσει χωρίς να ασκεί έντονη πίεση στις αρθρώσεις, προστατεύοντας ταυτόχρονα την καλή υγεία της καρδιάς.

Σκοινάκι – 800 με 850 θερμίδες την ώρα... Από τις ασκήσεις που μπορούν να κάνουν τους παλμούς της καρδιάς να χτυπήσουν κόκκινο, το σκοινάκι είναι εξαιρετικός τρόπος να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση αλλά και να προστατεύσουμε την υγεία της καρδιάς και των αγγείων μας. Η έντασή του βοηθάει στο χάσιμο βάρους και αποτελεί τέλεια γυμναστική για τα χέρια και τις γάμπες.

Κολύμβηση – 600 θερμίδες την ώρα… Αυτή η άσκηση μας επιτρέπει να γυμνάσουμε αρκετά έντονα τους μύες ολόκληρου του σώματος, ελαχιστοποιώντας όμως μέσα στο νερό τη ζημιά που προκαλείται στις αρθρώσεις.

Σκι – 974 θερμίδες την ώρα, όταν ανηφορίζουμε… Το σκι γυμνάζει τους μύες των κάτω άκρων, όπως τις γάμπες και τους γλουτούς. Όσο πιο γρήγορα πηγαίνουμε, τόσο πιο έντονη είναι η γυμναστική μας, και έτσι εξηγείται γιατί πολλές φορές οι αθλητές του σκι νιώθουν τα πόδια τους να καίνε. Επιπλέον, το σκι δυναμώνει πολύ τους κοιλιακούς, αλλά και τους μύες της πλάτης, των ώμων και των χεριών

Μποξ – 600 με 800 θερμίδες την ώρα… Το μποξ μπορεί να γίνει ιδιαίτερα εξαντλητικό—και αυτό σημαίνει πως μας γυμνάζει πολύ καλά. Μπορούμε να το κάνουμε σε πολλές μορφές, να εστιάσουμε στην ταχύτητα ή στην τεχνική. Το σίγουρο είναι πως, όποια μορφή και να επιλέξουμε, θα δούμε σύντομα τα χέρια, τους κοιλιακούς και τα πόδια μας να είναι πιο σφιχτά από ποτέ.

Τρέξιμο – 600 με 800 θερμίδες την ώρα… Όλοι ξέρουμε πόσο ευεργετικό είναι το τρέξιμο για όσους θέλουν να κάψουν πολλές θερμίδες και να χάσουν κιλά. Γυμνάζει ολόκληρο το σώμα μας, προφυλάσσει την υγεία της καρδιάς και δυναμώνει σημαντικά τους μύες της πλάτης και της κοιλιάς. Και, φυσικά, τονώνει τα πόδια μας όσο λίγες μορφές γυμναστικής.

Στεπ – 876 θερμίδες την ώρα… Αν μπούμε σε μία αίθουσα για μια ώρα μαθήματα step aerobic θα γυμνάσουμε ολόκληρο το σώμα μας. Ακόμα και τα χέρια αξιοποιούνται σε αυτές τις ασκήσεις. Στα μαθήματα μεγάλης διάρκειας, το σώμα μας αρχίζει να καίει σάκχαρα και έπειτα αξιοποιεί για καύσιμο τα αποθέματα λίπους σας. Και για αυτόν τον λόγο το στεπ είναι τόσο καλή μέθοδος για να γυμνάσουμε τους μύες μας αλλά και να αδυνατίσουμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.