ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πεζοπορία: Αυτά είναι τα οφέλη για την υγεία

Μήπως να ξεκινήσεις κι εσύ;

Πεζοπορία: Αυτά είναι τα οφέλη για την υγεία

Ένας τρόπος για να βγεις από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού σου, να βελτιώσεις γενικά την υγεία σου και να αλλάξεις τη ζωή σου, είναι η πεζοπορία.

Και αν σου ακούγεται πολύ… κουραστικό, μαθαίνοντας τα οφέλη της, σίγουρα θα αλλάξεις γνώμη.

1. Κάνεις την καρδιά σου χαρούμενη!

Η πεζοπορία είναι μια πρώτης τάξεως άσκηση για το καρδιαγγειακό σύστημα καθώς αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και ταυτόχρονα ενδυναμώνονται οι μύες. Έτσι λοιπόν μειώνονται οι πιθανότητες να εμφανιστούν καρδιακές παθήσεις.

2. Βελτιώνεις την ισορροπία σου!

Μη έχοντας συνηθίσει να περπατάς σε πετρώδη μονοπάτια, στην αρχή μπορεί να δυσκολευτείς να διατηρήσεις την ισορροπία σου. Με τη συνεχή άσκηση όμως το σώμα ενδυναμώνεται και μαθαίνει απλά και εύκολα να κινείται με μεγαλύτερη άνεση σε απαιτητικά «τερέν».

3. Κοιμάσαι σαν πουλάκι!

Η πεζοπορία καταπολεμά την αϋπνία εφόσον μειώνει αισθητά τα επίπεδα του στρες. Έτσι λοιπόν το νευρικό σύστημα ηρεμεί, το σώμα χαλαρώνει και ο ύπνος σου γίνεται πιο ποιοτικός.

4. Αναπνέεις καθαρό οξυγόνο!

Πεζοπορώντας στα βουνά τα πνευμόνια σου θα σε ευγνωμονούν καθώς αναπνέεις καθαρό, δροσερό, φρέσκο αέρα χωρίς καυσαέρια και ρύπους.

5. Ναι, καις θερμίδες!

Με την πεζοπορία το σώμα σου θα χρειαστεί ενέργεια, γι΄αυτό και θα αξιοποιήσει τα ήδη υπάρχοντα αποθέματα καίγοντας τι άλλο… θερμίδες. Σκέψου ότι σε μια μέτρια πεζοπορία μιας ώρας περίπου, μπορείς να κάψεις έως και 300 θερμίδες.

6. Σου φτιάχνει τη διάθεση!

Σίγουρα βελτιώνεις τη διάθεσή σου καθώς με τη πεζοπορία το σώμα σου παράγει τις ορμόνες της ευτυχίας, τις γνωστές ενδορφίνες, οι οποίες σε ηρεμούν και σου δημιουργούν ένα αίσθημα ευδαιμονίας, το οποίο μπορεί να διαρκέσει έως 12 ώρες. Παράλληλα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

7. Συνδέεσαι με τη φύση!

Θα ακούσεις πρωτόγνωρους ήχους, θα μυρίσεις βότανα και λουλούδια, θα δεις όμορφα τοπία, θα απολαύσεις την ησυχία, θα κατανοήσεις το μεγαλείο της φύσης. Η επαφή μαζί της θα σου φέρει γαλήνη καθώς έχει αποδειχθεί ότι ηρεμεί το νευρικό σύστημα.

8. Κάνεις φίλους!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πεζοπορία σίγουρα σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις νέα άτομα με τα οποία μοιράζεσαι την αγάπη σου για τη φύση και την άσκηση. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε πεζοπορώντας μόνος σου είτε με κάποια οργανωμένη ομάδα που μπορείς να γίνεις μέλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.