ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το γνωρίζατε; – Δείτε πόσες θερμίδες «καίτε» όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι

Η Δευτέρα και τα Σαββατοκύριακα είναι οι πιο δημοφιλείς ημέρες για τις δουλειές στο σπίτι

Το γνωρίζατε; – Δείτε πόσες θερμίδες «καίτε» όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι

Μπορεί η γενική του σπιτιού να είναι ένας μικρός «εφιάλτης» για τους περισσότερους, ωστόσο, γνωρίζατε πώς οι δουλειές που κάνετε, σας βοηθούν να… «κάψετε» θερμίδες;

Έρευνα από το Cleaning and Laundry Bible του Dr. Beckmann αποκαλύπτει ότι 1 στους 3 Βρετανούς καθαρίζει κάθε μέρα και μόνο το 10 % κάνει τις δουλειές του σπιτιού μία φορά το μήνα.

Στην ίδια έρευνα διαπιστώθηκε πως η Δευτέρα και τα Σαββατοκύριακα είναι οι πιο δημοφιλείς ημέρες για τις δουλειές στο σπίτι. Αλλά το να διατηρείτε τον προσωπικό σας χώρο καθαρό φαίνεται πως ωφελεί όχι μόνο τη ψυχική σας υγεία αλλά και το σώμα σας.

Πόσες θερμίδες θα «κάψετε», ανάλογα με τη δουλειά που θα κάνετε

Το σκούπισμα, το σφουγγάρισμα, ακόμη και το σίδερο των ρούχων αλλά και η γενική του μπάνιου φαίνεται πως «γυμνάζουν».

Συγκεκριμένα, για κάθε οικιακή δουλειά, έχουν μετρηθεί οι θερμίδες τις οποίες μπορούμε να κάψουμε, με το σφουγγάρισμα να έχει πρώτη θέση στη λίστα.

Για το σφουγγάρισμα θα κάψετε 168 θερμίδες την ώρα ενώ για το σκούπισμα, 153 θερμίδες.

Κάνοντας μια καλή γενική καθαριότητα στο μπάνιο, θα απολαύσετε το αφρόλουτρό σας χωρίς στάμπες από άλατα ενώ θα έχετε κάψει και 145 θερμίδες την ώρα.

Έπειτα έρχεται το πλύσιμο των πιάτων, με καύση 95 θερμίδων την ώρα, ενώ η αλλαγή στα σεντόνια φαίνεται πως είναι μια καλή άσκηση αφού με αυτή θα κάψετε 114 θερμίδες την ώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, με το σιδέρωμα θα κάψετε μόλις 90 θερμίδες την ώρα, την επόμενη φορά λοιπόν που θα παραπονεθείτε για τις στοίβες με τα ασιδέρωτα, σκεφτείτε το διπλά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.