Ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων: Άγγλος ασθενής μεταφέρθηκε από τη Νάξο στην Αθήνα (βίντεο)

Ο 30χρονος μεταφέρθηκε με ειδική κάψουλα στο νοσοκομείο «Αττικόν» 

Ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων: Άγγλος ασθενής μεταφέρθηκε από τη Νάξο στην Αθήνα (βίντεο)

Ένα ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων, 30χρονος Άγγλος, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Αττικόν», από τη Νάξο, με ελικόπτερο Chinook.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cyclades24.gr, ο ασθενής είναι αλλοδαπός και παρουσιάστηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού με συμπτώματα της νόσου.

Οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να γίνει αεροδιακομιδή του ασθενή με ειδική κάψουλα στην Αθήνα, για να διαπιστωθεί εάν τελικά πρόκειται για κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων, ή κάποια άλλη νόσο.

Δύο τα κρούσματα στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι στη χώρα μας έχουν βρεθεί έως σήμερα δυο εισαγόμενα περιστατικά της ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox).

Οι ασθενείς είναι σε καλή κλινική κατάσταση και παραμένουν σε απομόνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της διασποράς της νόσου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.