ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γ.Μαγιορκίνης για μάσκες στα σχολεία: «Δεν το αποκλείω – Θα πρέπει να περιμένουμε 1-2 εβδομάδες»

Ενδεχομένως να χρειαστεί σύσταση για μάσκα σε κάποιους μαθητές

Γ.Μαγιορκίνης για μάσκες στα σχολεία: «Δεν το αποκλείω – Θα πρέπει να περιμένουμε 1-2 εβδομάδες»

Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης και μιλώντας για την πιθανότητα επιστροφής της μάσκας στα σχολεία, τόνισε πως «δεν το αποκλείω αλλά αυτή τη στιγμή δεν το βλέπω».

Συγκεκριμένα ο κ.Μαγιορκίνης τόνισε πως αν και για την ώρα δεν βλέπει να χρειάζεται η επιστροφή της μάσκας, ωστόσο τόνισε ότι θα πρέπει να περιμένουμε 1-2 εβδομάδες ακόμα για το αν θα χρειαστεί να περάσουμε σε κάτι οριζόντιο.

«Δεν το αποκλείω αλλά αυτή τη στιγμή δεν το βλέπω», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε όμως ότι ενδεχομένως να χρειαστεί σύσταση για μάσκα σε κάποιους μαθητές, ανάλογα με το πως θα κρίνει την κατάσταση ο παιδίατρος.

Ωστόσο πηγές από το υπουργείο Παιδείας υποστήριξαν χθες πως «Δεν εξετάζεται επιστροφή μάσκας στα σχολεία ούτε θα τεθεί τέτοιο θέμα στην επιτροπή». Νωρίτερα πάντως υψηλόβαθμο στέλεχος του ΕΟΔΥ είχε αναφέρει για το ζήτημα της πιθανής επιστροφή της χρήσης μάσκας στα σχολεία πως υπάρχει πίεση στις παιδιατρικές κλινικές.

«Μας έχουν ενημερώσει οι παιδίατροι και πιστεύω πως το θέμα θα συζητηθεί και πρέπει να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας».

Κυκλοφορούν πολλές ιώσεις

Οπως είπε ο κ.Μαγιορκίνης είμαστε κοντά στην κανονικότητα και δεν είναι περίεργο τα παιδιά να κολλούν ιώσεις στο σχολείο, ειδικά στις μικρότερες ηλικίες. Εξάλλου η γρίπη, ο RSV, ο κορωνοϊός, αδενοϊοί, εντεροϊοί κυκλοφορούν αυτή την εποχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά στην έξαρση της γρίπης, αυτή εμφανίστηκε νωρίτερα, καθώς μεγάλη πληθυσμιακή μάζα δεν εμβολιαζόταν για τη γρίπη εδώ και 1-2 χρόνια, δεν είχε κολλήσει, δεν είχε ανοσία και γι’ αυτό υπάρχουν περισσότερα περιστατικά πλέον και η έξαρση ήρθε νωρίτερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.