Γ.Μαγιορκίνης: «Η νόσος Χ είναι σαν τον σεισμό – Πρέπει να ”οχυρωθούμε” για να είμαστε έτοιμοι»

Τι είπε για τον συναγερμό που σήμανε ο ΠΟΥ στα κράτη για το ενδεχόμενο εξάπλωσης νέου φονικού ιού

Γ.Μαγιορκίνης: «Η νόσος Χ είναι σαν τον σεισμό – Πρέπει να ”οχυρωθούμε” για να είμαστε έτοιμοι»

Ο επίκουρος καθηγητής υγιεινής και παθολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, δήλωσε σήμερα ότι «οι πανδημίες έρχονται ξανά και ξανά, είναι ένα φυσικό φαινόμενο που ζει ο πλανήτης συνέχεια και για το λόγο αυτό τα συστήματα υγείας πρέπει να είναι έτοιμα».

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας «κρούει» το καμπανάκι του κινδύνου, ώστε να «οχυρωθούμε» και να είμαστε έτοιμοι. «Πρόκειται για μια άσκηση επί χάρου έτσι ώστε αν έρθει η πανδημία να είμαστε έτοιμοι».

Ο καθηγητής παρομοίασε τη νόσο Χ με τους σεισμούς σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα γίνει «ωστόσο τα κτίρια τα χτίζουμε με βάση αντισεισμικού κανόνες. «Έτσι πρέπει να ετοιμάσουμε και το σύστημα υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο ερώτημα, αν υπάρχουν πληροφορίες για την προέλευση της φονικής νόσου, ο κ. Μαγιορκίνης, σημείωσε ότι παραμένει άγνωστο ωστόσο το πιθανότερο είναι να πρόκειται για μια «ζωονόσο που βρίσκεται στα ζώα εκατομμύρια χρόνια, προσαρμόζεται καλύτερα και μεταδίδεται στον άνθρωπο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.