Βρήκε την Όμικρον 2 τώρα ο Γ.Μαγιορκίνης – Ανά 15ημερες η ενημέρωση για τις μεταλλάξεις

Ανά 15νθημερο η ενημέρωση για την πορεία των μεταλλάξεων

Βρήκε την Όμικρον 2 τώρα ο Γ.Μαγιορκίνης – Ανά 15ημερες η ενημέρωση για τις μεταλλάξεις

Ο επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας.

Παρά το γεγονός ότι απέκτησε το προσωνύμιο «Stealth» επειδή καταφέρνει να διαφύγει από τα «ραντάρ» των PCR τεστ η διασπορά της υποπαραλλαγής Omicron 2 πλέον δεν περνά απαρατήρητη στην επικράτεια.

Ωστόσο τα στοιχεία για τα στελέχη ενδιαφέροντος θα δημοσιεύονται ανά δύο εβδομάδες και η επόμενη ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαρτίου.

«O συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια αυξήθηκε κατά 37%. Ο αριθμός των θανάτων έδειξε σημαντική βελτίωση κατά 8%» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρόλα αυτά τις τελευταίες δύο μέρες «η αύξηση στην διασπορά έχει επιβραδυνθεί κάτι που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό καθώς ταιριάζει περισσότερο με το μοντέλο της ταλάντωσης αντί της εκθετικής αύξησης. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο για να επιβεβαιωθεί το πρότυπο της επιδημικής καμπύλης».

Η αποσυμπίεση ωστόσο στο σύστημα υγείας συνεχίζει «αν και με πιο αργούς ρυθμούς» παρά τη μέτρια αύξηση της διασποράς της επιδημίας στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις ΜΕΘ υποχώρησε για ακόμα μία εβδομάδα κατά 6.5% και στις απλές κλίνες κατά 6% εντός της τελευταίας εβδομάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.