ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γ.Μαγιορκίνης: Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες

Τι είπε ο Γ.Μαγιορκίνης

Γ.Μαγιορκίνης: Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, μίλησε σε πρωινή εκπομπή για το πότε θα βγάλουμε τις μάσκες για τον κορωνοϊό. 

Όπως δήλωσε ο κ. Μαγιορκίνης, όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες θα πρέπει να φοράνε μάσκες. Οι «ειδικοί» παρατηρούν τα επιδημιολογικά στοιχεία, τα οποία βελτιώνονται, προκειμένου να αποφασίσουν για το πότε θα καταργηθούν οι μάσκες.

Μία πρώτη ημερομηνία, η οποία βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση, είναι η 1η Ιουνίου.

«Η συζήτηση γίνεται για να δούμε πώς κινούνται τα επιδημιολογικά στοιχεία. Είναι μία κατάσταση ακόμα ρευστή. Είναι η μεγαλύτερη χρονική περίοδος που βλέπουμε ύφεση» επεσήμανε.

Η εμφάνιση μεταλλάξεων

«Υπάρχουν δύο μεταλλάξεις της Όμικρον που είδαμε να αυξάνονται στην Αφρική. Είναι μία κατάσταση που ακόμα δεν την ξέρουμε, δεν την κατανοούμε πλήρως. Τα παγκόσμια στοιχεία όμως είναι καλά, έχουν πέσει τα κρούσματα σε ιστορικό χαμηλό και οι θάνατοι το ίδιο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Μαγιορκίνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ενισχυτικές δόσεις μέσα στον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο με στόχο να «προλάβουν» τον Οκτώβριο, όμως η πρόταση αυτή δεν έχει κλειδώσει ακόμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.