ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Γ.Μαγιορκίνης: «Σε έξαρση από τον Ιούλιο ο κορωνοϊός – Έρχεται πάνω στην καμπύλη της προηγούμενης έξαρσης»

Σε ποια περίπτωση είπε πως μπορούμε να δούμε ξανά μέτρα

Γ.Μαγιορκίνης: «Σε έξαρση από τον Ιούλιο ο κορωνοϊός – Έρχεται πάνω στην καμπύλη της προηγούμενης έξαρσης»

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, δήλωσε πως ο κορωνοϊός συνεχίζει να βρίσκεται σε έξαρση καθώς το «κύμα» που ξεκίνησε τον Ιούλιο δεν αποκλιμακώθηκε ποτέ.

Επισήμανε πως «είναι μια έξαρση η οποία φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου ωστόσο να επισημάνω ότι είχαμε άλλη μια έξαρση η οποία ξεκίνησε τέλη Ιουλίου και δεν αποσοβήθηκε πλήρως οπότε αυτή η έξαρση έρχεται πάνω στην καμπύλη της προηγούμενης έξαρσης».

Όσον αφορά στην εικόνα που υπάρχει στα νοσοκομεία, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ δηλώνει ότι «έχουμε αυξημένο αριθμό ατόμων να μπαίνουν στα νοσοκομεία και να διαγιγνώσκονται με covid και βλέπουμε και τις ΜΕΘ να έχουν ξεπεράσει τις 30 κλίνες. Οι αριθμοί είναι πολύ χαμηλότεροι από αυτούς που βλέπαμε την εποχή της πανδημίας αλλά δεν είναι και αυτοί οι οποίοι μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα».

«Εξαιρετικά απίθανό» χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο να ληφθούν και πάλι προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό καθώς όπως λέει «θα πρέπει να δούμε στις εντατικές να είναι πάνω από 150-180 άτομα για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την πιθανότητα λήψης μέτρων»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ερωτηθείς αν υπάρχει το ενδεχόμενο εμβολιασμού λέει πως «σε παγκόσμιο επίπεδο δεν υπάρχει σύσταση επικαιροποιημένου εμβολιασμού σε άτομα που δεν έχουν προβλήματα υγείας. Αυτό που είναι σημαντικό είναι οι άνθρωποι που είναι ευάλωτοι και έχουν προβλήματα υγείας μόλις γίνει διαθέσιμο το εμβόλιο να πάνε να κάνουν την επικαιροποιημένη δόση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.