ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γαλλία: Πάνω από 1.000 πελάτες οδοντιατρείου «τρέχουν» για τεστ ηπατίτιδας και AIDS

Ο οδοντίατρος φαίνεται πως δεν αποστείρωνε τα εργαλεία του

Γαλλία: Πάνω από 1.000 πελάτες οδοντιατρείου «τρέχουν» για τεστ ηπατίτιδας και AIDS

Περισσότεροι από 1.100 πελάτες οδοντιατρείου στο Χερβούργο της δυτικής Γαλλίας καλούνται να υποβληθούν σε εξετάσεις για ηπατίτιδα Β και C καθώς και για HIV έπειτα από «σοβαρές παραλείψεις» που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου σε αυτό.

«Δεδομένης της ανησυχητικής φύσης της κατάστασης», η Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας της Νορμανδίας (ARS) ανακοίνωσε σήμερα ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα τον οδοντίατρο «για μια μέγιστη περίοδο 5 μηνών».

Κατά τη διάρκεια επιθεώρησης στο εν λόγω οδοντιατρείο στο Χερβούργο, η ARS κατέγραψε «πολλές σοβαρές παραλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του προσωπικού και την ποιότητα και την ασφάλεια της περίθαλψης».

Η ARS δεν διευκρινίζει τη φύση αυτών των «παραλείψεων», αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα Presse de la Manche, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν στο οδοντιατρείο κατά τη διάρκεια της θεραπείας δεν ήταν όπως θα έπρεπε αποστειρωμένος.

«Κατ’ εφαρμογή της αρχής της προφύλαξης και βάσει αξιολόγησης των μολυσματικών κινδύνων που προέκυψαν», η ARS ζήτησε να «ενημερωθούν οι ασθενείς, λόγω χαμηλού κινδύνου μετάδοσης των ιών της ηπατίτιδας Β (HBV), της ηπατίτιδας C (HCV) και του HIV», αναφέρει η Υπηρεσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μέτρο αυτό αφορά «όλους τους ασθενείς που έχουν επισκεφθεί το ιατρείο από την έναρξη λειτουργίας του τον Ιανουάριο του 2023», που υπολογίζονται σε 1.145.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.