ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Για ποιο λόγο δεν πρέπει να κοιμάσαι ποτέ με το στόμα ανοιχτό

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η στοματική αναπνοή μπορεί να προκαλέσει σοβαρές οδοντικές επιπλοκές

Για ποιο λόγο δεν πρέπει να κοιμάσαι ποτέ με το στόμα ανοιχτό

Ο ύπνος με το στόμα ανοιχτό μπορεί να οδηγήσει σε «κακή αναπνοή και ροχαλητό», σύμφωνα με τη Rebecca Swain, ειδικό σε στρώματα της Winstons Beds. 

Ο λόγος που μπορεί να προκαλέσει κακή αναπνοή είναι ότι η στοματική αναπνοή επηρεάζει τη ροή του σάλιου, η οποία συνήθως κρατά το στόμα σας καθαρό. Μπορεί επίσης να αναγκάσει κάποιον να ροχαλίσει καθώς ο αέρας χτυπά το πίσω μέρος του κεφαλιού του λαιμού, προκαλώντας τεράστιες δονήσεις.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η στοματική αναπνοή μπορεί να προκαλέσει σοβαρές οδοντικές επιπλοκές. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από το BioMed Research International, όσοι ανέπνεαν από το στόμα είχαν περισσότερη πλάκα στα δόντια τους από αυτούς που ανέπνεαν από τη μύτη τους.

Η χρόνια αναπνοή από το στόμα μπορεί επίσης να καταστρέψει τα ούλα καθώς μπορεί να στεγνώσει τους στοματικούς ιστούς, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή ή ερεθισμό. Τέλος, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ACTA Otorhinolaryngologica Italica διαπίστωσε επίσης ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της στοματικής αναπνοής και της κακής ευθυγράμμισης των δοντιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν αυτό δεν βοηθήσει, ο Δρ Roger Henderson είπε προηγουμένως: «Για να μειώσετε την αναπνοή από το στόμα και τη ρινική συμφόρηση, χρησιμοποιήστε ένα σπρέι φυσιολογικού ορού ή ρινικό αποσυμφορητικό, κοιμηθείτε ανάσκελα με ένα επιπλέον μαξιλάρι για να στηρίξετε το κεφάλι σας και να προωθήσετε τη ρινική αναπνοή. Προσπαθήστε να κρατήσετε το σπίτι σας όσο το δυνατόν πιο απαλλαγμένο από αλλεργιογόνα και συνειδητά εξασκηθείτε να αναπνέετε από τη μύτη σας κατά τη διάρκεια της ημέρας για να βοηθήσετε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας στη συνήθεια της ρινικής αναπνοής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.