ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Για ποιο λόγο δεν πρέπει να ζεσταίνουμε το φαγητό μέσα σε πλαστικό τάπερ

«Χρησιμοποιείστε γυαλί»

Για ποιο λόγο δεν πρέπει να ζεσταίνουμε το φαγητό μέσα σε πλαστικό τάπερ

Ένας γαστρεντερολόγος από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, Saurabh Sethi δήλωσε ότι δεν πρέπει να ζεσταίνουμε το φαγητό μας στο φούρνο μικροκυμάτων, σε πλαστικό δοχείο, καθώς υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης των τροφίμων από τις χημικές ουσίες που είχαν χρησιμοποιηθεί κατά την κατασκευή των πλαστικών τάπερ.

«Πολλά πλαστικά περιέχουν ενώσεις που διαταράσσουν τις ορμόνες, όπως τη BPA (δισφαινόλη Α), οι οποίες μπορούν να μολύνουν το φαγητό σας όταν θερμαίνονται. Μην ζεσταίνεται το φαγητό σε πλαστικό δοχείο στα μικροκύματα. Χρησιμοποιείστε γυαλί».

Η δισφαινόλη Α και είναι μια σημαντική χημική ουσία που προκαλεί ενδοκρινικές διαταραχές. Έρευνες την έχουν συνδέσει με την αρτηριακή πίεση, τον διαβήτη τύπου 2 και τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμα, η απελευθέρωση χημικών ουσιών από ένα πλαστικό δοχείο γίνεται μεγαλύτερη όσο το δοχείο θερμαίνεται, άρα αυτό σημαίνει ότι όσες πιο πολλές φορές το κάνετε, τόσο πιο πολλά προβλήματα προκαλεί σε περίπτωση που θέλετε να το ξαναχρησιμοποιήσετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.